Hem Whisky & Bourbon Bowmore lanserar två produkter från The Ultimate Rare Collection

Bowmore lanserar två produkter från The Ultimate Rare Collection

av Livets Goda

Den 25 maj 2022 lanserar Bowmore® två mycket sällsynta årgångar. Dessa unika och exklusiva produkter tillför en ny dimension till Bowmore®-destilleriets produktportfölj.

Lanseringen inkluderar den sista produkten från den framgångsrika 50-åriga Vault-serien, den eftertraktade Bowmore® 1969, liksom den exklusiva Bowmore® 40yo. Dessa nyheter kommer att finnas tillgängliga i en extremt begränsad upplaga om en respektive två flaskor från den 25 maj i Systembolagets beställningssortiment.

Bowmore®-destilleriet har i mer än 240 år lyckats fånga själva essensen av Islay. Dessa sällsynta årgångar single malt har definierats och formats av tiden som gått.

“Dessa utsökta och sällsynta årgångar är ett viktigt tillskott till Bowmore®-portföljen och är i linje med vår önskan att fortsätta producera mycket exklusiva produkter. Vi har kunnat påvisa hur avgörande tid är för varje enskild årgång, hur tiden som spenderas på fat formar och påverkar vätskan på ett unikt sätt och gör den ännu mer karaktärsfull. Varje utgåva berättar sin egen historia om Bowmore® och har sin egen unika stil och karaktär.” säger David Turner, Bowmore® Distillery Manager

Bowmore® 1969 50yo, 46.9% – En klenod från 1960-talet

Den 50-åriga Vault-serien är en ikonisk samling single malts som började produceras i No. 1 Vaults på Bowmore®-destilleriet på 1960-talet, en period som ofta kallas destillationens gyllene era i Bowmore®’s historia. Den sista lanseringen i Vault-serien efter Bowmore® 1965 är denna extremt sällsynta single malt, Bowmore® 1969.

Bowmore® 1969 har fått tid att mogna under fem hela decennier. En otroligt exklusiv lansering med endast ett exemplar som släpps i Systembolagets beställningssortiment. Denna exceptionellt begränsade upplaga kombinerar de finaste gamla bourbonfaten av amerikansk ek med hogsheads-tunnor.

INFORMATION
Antal flaskor: 1 stycken
Pris: 350 000 SEK
Art nr: 5677901

Bowmore® 40-year-old, 48.7% – 2021 års upplaga

Bowmore® 40yo 2021 års upplaga är inspirerad av tidens gång samt Bowmore®-destilleriets unika läge vid havet. Denna limiterade version inspireras av färgerna och texturerna från Islays klippor och blekt drivved, vilket även återspeglas i förpackningen. En perfekt utgåva för både samlaren liksom investeraren då den endast släpps om två exemplar i beställningssortiment på Systembolaget.

INFORMATION
Antal flaskor: 2 stycken
Pris: 57 995SEK
Art nr: 5678001

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING