Box Destilleri inviger ny produktionsanläggning och blir High Coast Distillery

Livets Goda 29 Jun, 2018
Whisky och Bourbon Sedan det stod klart för ett år sedan att det innebär svårigheter att dela namnet Box med åtminstone tre andra destillerier och en stor global whiskydistrubutör så har namnfrågan stötts och blötts av personal och ledning på destilleriet.

– Med High Coast Distillery har vi funnit ett namn som fångar vår själ, vårt ursprung och den magi som vi tycker hör till vår whisky och platsen där vi tillverkar den, berättar Thomas Larsson, VD Box Whisky.

- Med namnbytet vidgar vi vyerna och lyfter blicken mot mot den internationella whiskymarknaden. Med oss ut tar en av whiskyvärldens vackraste platser med en mångtusenårig historia och en skönhet som tar andan av alla som besöker oss, fortsätter Thomas.

Med namnbytet tar High Coast Distillery avstamp i världsarvet Höga Kusten och låter sin världswhisky, High Coast Single Malt Whisky, förtjusa och berätta historien om en unik plats bland världens whiskyproducenter.

De första buteljeringarna under namnet High Coast Single Malt Whisky kommer att lanseras på den svenska och internationella marknaden under hösten.

 


Absolut Home får egen unik flaska – Nu lanseras Absolut Åhus

Whisky och Bourbon I anslutning till öppningen av nya besökscentret Absolut Home lanseras…
20 Jul, 2018

Kändiskock och whiskeyjätte lanserar karibisk kräftskiva

Whisky och Bourbon Inför årets kräftsäsong har kändiskocken Edin Dzemat, tillsammans med whiskeyjätten…
18 Jul, 2018
Artikelarkivet