Hem Nyheter Brämhults lanserar färska premiumshots – i heta smaker

Brämhults lanserar färska premiumshots – i heta smaker

av Christoffer Enquist

I februari lanserar Brämhults en helt ny kategori – färska shots. Nyheten kommer i två olika smaker, båda med en frisk hetta. Den ena är en klassiker med tydlig ingefärasmak och den andra en spännande smakkombination med gurkmeja, chili och svartpeppar. Alla råvaror är färska och pressas i Brämhults eget presseri.

Varje flaska räcker till ca fem shots, vilket gör den perfekt att dela med familjen eller att själv ha tillgänglig när man behöver en extra energikick. Shotstrenden växer och försäljningen inom kategorin har det senaste året växt med drygt 50 procent. Det är framförallt shots i flerportionsstorlekar som står för ökningen.

– Vi ser ett ökat intresse för hur mat och dryck kan påverka vår hälsa. Många svenskar uppskattar dryck med en funktion från råvaror med naturliga hälsoegenskaper. Både ingefära och gurkmeja har en positiv inverkan på immunförsvaret och därför är lanseringen i anslutning till ”vabruari”, tiden då många drabbas av förkylningar, extra passande. Precis som vanligt kompromissar vi inte med smaken, våra shots är heta och det river till i halsen, men smakar också fantastiskt gott, säger Stina Haglund, Senior Brand Manager på Brämhults.

De två nyheterna är båda välbalanserade smakkombinationer. Klassikern Ingefära med äpple och citron tilltalar den breda målgruppen och Gurkmeja-Chili-Svartpeppar med inslag av äpple, apelsin och citron lockar med spännande smaker.

Ingefära har en rad dokumenterade positiva effekter, bland annat har den en anti-inflammatorisk effekt och stärker immunförsvaret. Gurkmeja är bra för våra leder och har likt ingefära en anti-inflammatorisk effekt medan chilifrukten har en smärtlindrande effekt och stärker immunförsvaret.

Produktinformation
Brämhults färska shots är en hantverksmässig produkt tillverkad av noga utvalda råvaror. Produkterna innehåller inga tillsatser, inget tillsatt socker och är gjorda på 100 procent frukt och grönsaker. Nyheterna finns att köpa hos alla större återförsäljare i Sverige från och med vecka 8, 2020. Rekommenderat pris är ca 38 kr för en flaska om 300 ml. Varje flaska räcker till ca fem shots

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING