Hem NyheterNyhet WB Bränneri i Åre får flera utmärkelser i Global Gin Masters

Bränneri i Åre får flera utmärkelser i Global Gin Masters

av Livets Goda

Den Jämtländska ginproducenten Bränneri i Åre tilldelades i dagarna flera internationella och nationella utmärkelser. Bränneriets signumgin Local’s Edition tog hem en Master Award — den absolut högsta utmärkelsen — i prestigefyllda tävlingen Global Gin Masters som sedan flera år arrangeras av branschens största magasin The Spirits Business. Totalt bedömdes 513 tävlingsbidrag, vilket var det högsta deltagarantalet på femton år.


— Vi är otroligt stolta! Efter flera års hårt slit med vår gin fick vi chans att tävla emot de absolut bästa i världen och så placerar vi oss i topp. Ytterligare ett bevis på att vi i Sverige producerar gin i världsklass, säger Andy White, Master Distiller på Bränneri i Åre.

Även bränneriets Mountain Strength Gin belönades med ett guld och deras Rosé Gin tilldelades ett silver.

I helgen som var hölls den första svenska ginfestivalen ‘Gin and Tonic Festival’ på Dylta bruk i Örebro kommun. Även på hemmaplan fick Bränneri i Åre flera fina utmärkelser i utdelningen av festivalens ‘Gin & Tonic Award Sweden’.

— Äntligen fick vi träffa alla Sveriges största ginfans och alla våra vänner i branschen efter två års uppehåll under pandemin. Vi tog faktiskt hem ett gäng priser i Sveriges största gintävling. Våra gin tilldelades guld, silver och bronsmedaljer vilket känns så roligt. Vi blir helt klart sugna på att tävla mer och fortsätta att sätta skandinavisk gin på kartan tillsammans med andra nordiska destillerier, säger Andy White.

Bränneri i Åre har även tidigare tilldelats internationella priser. 2021 vann de flera medaljer i välrenommerade IWSC (International Wine & Spirit Competition).

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING