Hem Vinvärlden Brännland Cider och Vinunic i samarbete

Brännland Cider och Vinunic i samarbete

av Livets Goda

Andreas Sundgren Graniti Foto: Johan Gunséus

Nydanaren inom svensk cider, Andreas Sundgren Graniti, startade Brännland Cider för åtta år sedan. Detta med drömmen om att göra cider på alla de äpplen som faller till marken i Umeås trädgårdar. Efter två år av försök, misslyckanden och upptäckter vände Brännland Cider blickarna västerut, mot Kanada och pionjärerna inom iscider. Inte långt därefter var svensk iscider född.

Brännland Cider producerar hantverksmässig cider på hundra procent äppelmust, utan smak eller färgtillsatser. Produktionen finns i Västerbotten och äpplena har sitt ursprung i både Skåne och Norrland. Här kombineras vinteräpplen plockade i Västerbotten med äpplen från en noggrant utvald samarbetspartner i det skånska äppelriket.

Brännland Cider arbetar kontinuerligt från år till år med att förfina den blandning av äpplen som formar husets cider. Till husets iscider utvinns en koncentrerad cidermust ur äppelmust som fryser med hjälp av den norrländska kylan under vårvintern. Denna får jäsa långsamt till ett bärnstensfärgat isvin med lika delar frisk syra, varm sötma och kraftfulla äppelaromer.

Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider menar att samarbetet med Vinunic möjliggör att ta nästa steg som producent och lägga ytterligare fokus på att producera cider i yppersta klass för den nationella och den internationella marknaden.

– Vinunic är glada över att ha fått förtroendet att ingå partnerskap med Brännland cider och målsättningen är att fortsatta utveckla varumärket och skapa mer kännedom om de fantastiska produkter Brännland producerar, berättar man i ett pressmeddelande.

Aktuella produkter på Systembolaget:
Brännland Iscider 2016, nr 2918, 249 kr (FS)
Brännland Iscider Fatlagrad 2016, nr 76345, 149 kr (FS)
Pernilla Perle, nr 82020, 99 kr (BS)
Brännland Just Cider, nr 83419, 59 kr (nyhet FS 1:a december)

Sugen på att läsa mer? Läs Livets Godas stora vertikalgenomgång av Brännland Cider som gjordes på Livets Godas redaktion tillsammans med Andreas >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING