Hem Vinvärlden Brännland – Ember iscider – kryddad äppelglögg 93p (100!)

Brännland – Ember iscider – kryddad äppelglögg 93p (100!)

av Livets Goda

Idag, fredagen den 5:e november, släpps Ember, en kryddad iscider tänkt att drickas kall, varm eller som en del av en cocktail under årets kallare månader.  ”Glöggen” släpps i ett 50-tal butiker men kan naturligtvis beställas till valfri butik. En smått fenomenal ”glögg” för högtiderna framför oss.

Andreas Sundgren, grundare, Brännland Cider, berättar:
Vi ville göra en kryddad iscider som ligger nära den tyska glühwein-traditionen utan att kompromissa med det vår iscider är. En äppelglögg 2.0 om man så vill. Kryddningen har skett med småskaligt producerat glühwein-destillat, toppat med Bergamott från ekologiskt producerad eterisk olja. I botten ligger en blend av fatlagrad iscider från 2018 och ståltankslagrad 2019. På det har vi adderat en liten mängd äppeldestillat, destillerat av vår gode vän Jonas Larsson på Tevsjö destilleri från en cider producerad av oss. Som helhet är EMBER väl igenkänningsbar som en iscider men med en säsongs-twist adderad.

Chefredaktör Anders Enquist om Brännland Iscider Ember Glögg

Ja, gänget på Brännland Cider med ständigt brinnande och passionerade Andreas Sundgren i spetsen tar inga snedsteg och verkar inte kunna misslyckas med något. Vill ni ha en hundrapoängare till glögg, som aldrig kommer bli en hundrapoängare? This is it!

Jag är lat och citerar mig själv; en iscider med glöggådra och året runt karaktär. Basen bygger på en blend av fatlagrad iscider från 2018 och ståltankslagrad 2019, adderat med en liten mängd äppeldestillat. Sedan har det jobbats med en sparsmakad andel glühwein-destillat, kryddat med Bergamott från ekologiskt producerad eterisk olja. Lika fantastiskt som det låter. Äpplen ger fint syrliga drag, viss apelsinzest ger en attraktiv beska och glöggkryddigheten med kardemumma, kryddnejlika, russin och mandel finns där men med en ödmjuk hållning i steget som inte förtar den vinösa elegans denna glögg ståtar med. Utsökt!     

Tonights the night I´m going to make you mine. Ok?

93 (100) poäng

Brännland Iscider Ember Glögg
Nr 94300 (500 ml) 12%, 189 kr
Sverige

Här köper du flaskan >

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING