Hem NyheterVinnyhet Brännland Iscider lanserar spontanjäst dessertvin

Brännland Iscider lanserar spontanjäst dessertvin

av Livets Goda

Ända sedan starten 2011 har Brännland Iscider arbetat fokuserat med att skapa en unik nordsvensk vintradition med basen i svenska äpplen och västerbottnisk vinterkyla. Nu lanseras Brännland Apple Ice 2020, ett spontanjäst isvin gjort uteslutet på svenska äpplen och norrländsk kyla, med lätta 9,5% alkohol. Apple Ice 2020 är Brännland Isciders hyllning till rieslingvinerna från Mosel och Rheingau. Vinet är ytterligare ett viktigt steg i arbetet med att skapa ett unikt svenskt vin med sin bas i Västerbottens unika klimat.

Spontanjäsningen, vilket betyder att vinet inte gjorts med konventionell jäst, utan den naturliga jäst som finns i Brännland Isciders äpplen och vineri, har skapat en helt ny karaktär.

När vi först provade Apple Ice, insåg vi snabbt att det var ett speciellt vin och något som pekar ut en ny riktning för oss. Som vinproducent är det här den sortens vin som man skulle vilja ägna resten av livet åt att producera”, säger Andreas Sundgren, vinmakare och grundare av Brännland Iscider.

Apple Ice 2020 släpps i limiterad upplaga på 480 flaskor om 750 ml i Systembolagets tillfälliga sortiment den 25 november till priset 199 kr.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING