- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Brasserie Vau De ville serverar sommarens trendigaste proseccodrinkar

Sommarens trendigaste proseccodrinkar heter Sole Mio, Coup d’etat, La Vie En Rose och Freixenet Spritz. Fyra unika Freixenet-drinkar som kommer serveras på Brasserie Vau de Ville i Stockholm från och med den 12 maj.

Brasserie Vau de Ville beläget i hjärtat av centrala Stockholm, har tagit fram drinkar med Freixenet Prosecco D.O.C Organic som bas. En ekologisk prosecco av högsta kvalitet som förhöjer smakupplevelsen. Sommardrinkarna är framtagna av assisterande barchef Oscar Claros med ambitionen att överraska med vackra, smakrika och kreativa drinkar som talar en fängslande historia.

Har du också varit nyfiken på att haka på matchatrenden men inte riktigt vetat hur? Nu kan du följa trenden på Vau De Ville och testa deras blomstrande proseccodrink Coup d´etat vars namn kommer från det franska ordet för statskupp. En rebellisk drink med smak av viol och citrus som serveras i ett frostat glas insvept i ekologiskt matchapulver.

Sole Mio är drinken döpt efter den världskända napolitanska sången från 1898 med samma namn. En fruktig drink med italiensk touch som med dem tropiska inslagen av ananas, vanilj och saltad karamell för tankarna till Karibien. Den skimrande proseccodrinken La Vie En Rose är döpt efter en av 1900-talets mest hyllade låtar framförd av den framgångsrika sångerskan Edit Piaf. En lyxig drink tillägnad kärleken med smaker av rabarber och citrusfrukter. Freixenet Spritz är en omtyckt klassiker med en spännande twist. En sötsur drink med italienska accenter och inslag av grillat päron, äpple och citrus som serveras kreativt i en kundvagn.

För den som vill briljera bakom bardisken hemma i sommar finner du recept och tillvägagångsätt
nedan.

O SOLE MIO

O Sole Mio är en tropisk drink som passar utmärkt att avnjuta en solig sommardag. En drink med smaker av banan, ananas, mandel, citron, vanilj och saltad karamell.

Ingredienser:

Ingredienser salt karamell och banansirap (finns även färdigt att köpa i livsmedelsbutiker):
1 dl vatten
• 2 dl socker
• 100 g smör, rumsvarmt
• 1 dl grädde
• 1-2 tsk havssalt
• 2 bananer

Gör så här:

Blanda 100 g mandlar med 1 liter rom och 20 g socker i en mixer, låt stå i minst 60 minuter. Koka upp ett sockerlag tills den är bärnstensfärgad, ta bort kastrullen från värmen och addera grädde, smör, salt och muddlad bananer (det vill säga krossa försiktigt) och rör runt under tiden. Tillsätt därefter alla ingredienserna i en shaker (förutom prosecco) och skaka väl. Sila drycken i ett glas fyllt med is och toppa slutligen med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.

COUP D’ETAT

Coup d’etat kommer från det franska ordet för statskupp och drinken är precis som namnet ett “statement”. Insvept i matchapulver och med smaker av viol, prosecco och citrus.

Ingredienser:

• Viollikör 2cl
• Italicus 2cl
• St. Germain 2cl
• Limejuice 2 cl
• Freixenet Prosecco D.O.C Organic
• Grön matcha

Gör så här:
Blanda viollikör, St. Germain, Italicus och limejuice i en shaker. Skaka väl och sila av i ett rimmat glas rullad med gröna matcha och toppa därefter med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.

LA VIE EN ROSE
Edith Piaf var en av 1900-talets mest kända sångare, La Vie En Rose är drinken inspirerad av henne med islag av citrus, grapefrukt och ananas samt rosenblad och rabarber.

Ingredienser:

Pink gin 4 cl
• Grapefruit juice 2 cl
• Limejuice 2 cl
• Ananas cordial 2 cl
• Freixenet Prosecco D.O.C Organic
• Silverfärgat dekorationspulver, kan köpas från Mill & Mortar Cake Stuff

Gör så här:

Blanda 5 dl av ananasjuice tillsammans med 5 dl socker. Koka upp till dess att sockret löses upp. Häll därefter upp och ställ glaset i frysen i 15 minuter. Tillsätt Pink Gin, grapefruktjuice, limejuice och ananas cordial i ett glas. Rör om i cirka 20 sekunder och sila därefter i ett glas med is, toppa slutligen med Freixenet Prosecco
D.O.C 
Organic och applicera silverfärgat dekorationspulver.

FREIXENET SPRITZ

Freixenet spritz är en populär sommardrink med italienska accenter. En trendig drink med inslag av grillat päron, äpple, nejlika och citrus.

Ingredienser:

Tio pepe oloroso sherry infuserad med grillade päron 6 cl
• Nejlika sirap 2 cl
• Äppelsyra 2,5 ml (eller 3 cl limejuice)
• Freixenet Prosecco D.O.C Organic

Gör så här:

Skär päronet i skivor och grilla 10 minuter per sida. Blanda grillat päron med Tio Pepe Olososo sherry. Låt stå i minst 30 minuter och sila därefter. Blanda drycken med nejlika sirap, socker och vatten. Koka upp blandningen tills att ingredienserna löses upp och sila därefter återigen. Ställ drycken i frysen i cirka 15 minuter och häll därefter upp i ett glas med is. Toppa med FreixenetProseccoD.O.C Organic.