Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Brasseriegruppen tar sin restaurangverksamhet till nya höjder

Brasseriegruppen tar sin restaurangverksamhet till nya höjder

av Livets Goda

Brasseriegruppen: Under ledning av bröderna Filip och Daniel Guven fortsättergruppen sin framgångssaga. De trotsar de utmaningar med lågkonjunktur och ökade råvarukostnader som präglar restaurangbranschen och tar hjälp av målstyrningsverktyget Howwe för att navigera den strategiska styrningen. Med fokus på det strategiskt viktiga ser de fram emot att fortsätta utveckla restaurangverksamheten och bidra till ett blomstrande närings- och nöjesliv av klass.

Brasseriegruppen

Filip och Daniel Guven – Brasseriegruppen

Restaurangbranschen har knappt hunnit återhämta sig efter pandemin förrän lågkonjukturen knackar på dörren. Konsekvenser av det makroekonomiska läget gör att färre äter ute på restaurang. Trots det växer det omtyckta huset av krogklassiker. Klassiska etablissemang som Prinsen, Villa Godthem med flera, får sällskap av ytterligare två restauranger i år.

“Vi växer på flera fronter, både med vår restaurangverksamhet men även inom vår grossist- och fastighetsverksamhet. För att navigera genom en kraftig expansion och en turbulent marknad är den strategiska styrningen avgörande. Som en ägarledd koncern insåg vi vikten av att skapa en tydlig struktur för vår framtida tillväxt. Behovet av att fokusera på det som är strategiskt viktigt är större än någonsin och vi har redan sett betydande värde i användningen av Howwe. Vi ser fram emot att fortsätta utrullningen av Howwe på våra nio restauranger och fortsätta vårt passionerade arbete med att utveckla Sveriges närings- och nöjesliv”, säger Filip Guven, vd på Brasserigruppen.

“Brasseriegruppen är en högt ansedd kund för oss och dessutom vår första inom nöjesbranschen. Detta är ett tydligt bevis på att Howwe fungerar för att stötta företag inom alla branscher att hantera disruptioner, öka tillväxten och uppnå sina strategiska initiativ och mål. Brasseriegruppen växer inom flera av sina affärsområden och vi ser fram emot att stödja deras fortsatta tillväxt”, säger Patrik Parnfors, VP & Chief Commerical Officer på Howwe Technologies.

RELATERAD LÄSNING