Hem Vinvärlden Bread & Butter Rosé – en rosé som vågar gå sin egen väg

Bread & Butter Rosé – en rosé som vågar gå sin egen väg

av Livets Goda

Bread & Butter Rosé: Producenten Bread & Butters framgångar inte bara i hemlandet men även internationellt är inget annat än en braksuccé. Livets Goda-redaktionen har provat genom sortimentet tillgängligt i Sverige, från vinerna tillgängliga i butik till de som återfinns i beställningssortimentet. Eftersom sommaren är runt hörnet har det blivit dags för årstidens mest givna – Bread & Butter Rosé.

Bread & Butter Rosé

Bread & Butter Rosé

Chardonnay och pinot noir har blivit dundersuccéer i Sverige från B&B men sortimentet stannar inte där utan i beställningssortimentet finner vi bland annat en utmärkt sauvignon blanc i kalifornisk rikare stil utan att fräschören förloras, en merlot som sneglar åt Bordeaux samt två premiumviner som tar ett par steg upp på kvalitetsstegen. Nu är det dags för rosévinet och det hör verkligen inte till mainstreamflödet av rosé som ängsligt kopierar Provence utan B&B går sin egen väg och ger oss en mer klassisk kalifornisk rosé i aningen fylligare stil och på druvorna grenache, barbera och muscat!

Livets Goda om Bread & Butter Rosé 2021, Kalifornien, USA

Hör du till gardet som gärna ser att din rosé fått ett års utveckling i flaska – i stället för det juvenilt bär- och fruktdrivna anslaget? Då bör du kika på denna blend där grenache, barbera och muscat står för druvinnehållet och där vi redan på doften noterar att ett år mer gjort vinet gott. Här får vi en viss utvecklad ton där granatäpplen sticker ut och backas upp av rosenblad, vattenmelon och blodgrape i en redan på nosen fylligare stil, något som bekräftas i smaken där vi får en rosé med aningen mer textur och fint utvecklade rödbäriga toner som mixas med blodgrape och granatäpple samt ett fästande skalbeskt citrusavslut.

86 p

En rosé som vågar stå på egna ben och inte snegla på det provencalska världsrådande idealet. Servera vinet till din caesarsallad för en perfekt matchning.

Bread & Butters Rosé återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Flaskan (750 ml, 12,5%) har artikelnummer 50761 och kostar 169 kronor.

Till Bread & Butter Rosé på Systembolaget HÄR >>>

RELATERAD LÄSNING