Brewdog Hop Hacker - en öl med attityd

Niklas Jörgensen 29 Aug, 2018
Whisky och Bourbon Minns ni den ständigt sure buttersmurfen i Smurfarna? Han som alltid tyckte allt var skittråkigt, surade i ett hörn för sig själv. Ändå tyckte man lite sådär lätt synd om honom. Well, Brewdogs nya Hop Hacker är litet av ölvärldens buttersmurf - en som inte vill vara som alla andra och bara smurfa på, en som går sin egen väg och är lite småbutter. Men man vill liksom ändå bli kompis med Hop Hacker för det finns något där under ytan av beska och bitterhet....

Vi tar det där med lanseringsdatum först så det är avklarat och du inte rusar direkt till Systembolaget för att finna en. Den 21 september är datumet som gäller och då får Brewdogs Hop Hacker Savage Double IPA artikelnummer 12657 och en 330 ml flaska landar på 29,90 kronor. 25,000 puteller släpps och ölet klockar in på 8,7 styrkeprocent.

Hop Hacker Savage Double IPA är inte en öl man bara öppnar för att släcka törsten eller för att ha något att hålla i under samtalet med vännerna. Icke. Hop Hacker kräver din uppmärksamhet redan från första sniffen och kanske än mer från första smakintrycket. Här är det fullt ös på humlen som i doften skänker intryck av allt från pinjeskog, grön såpa, citrusfrukter men också blommighet, nyslagen gräsmatta och lite lätt tropik och aprikos.

Så smaken. Humlebeskt så det står härliga till samtidigt som det kopplas ett rejält grepp om gommen, tallbarren kikar fram, lite kåda likaså, men samtidigt är det balans och fruktdrivet. Alkoholen ger såklart power men lirar likväl fint i sammanhanget; den smakas inte i negativ bemärkelse. Eftersmaken skickar in en på nästa delmoment i resan och stöddar till sig rejält med tydlig bitterhet, alltså riktigt tydlig, och man sitter där lite som en buttersmurf och smågrimaserar. "Jag gillar inte bitter," skulle buttersmurfen säkert säga men då känns det fint att ändå inte vara en buttersmurf för Hop Hacker är en bra Double IPA, balans råder och trots bitterheten så sitter man där en kort stund senare, sugen på en klunk till.

Livets Goda-redaktionens intryck: 91 LGP

Importör i Sverige: Cask Sweden AB


Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019

Pol Rogers 2012 Blanc de Blancs imponerar stort

Vin Initialt, precis efter skörden så haglade lovorden tätt om 2012.…
14 Feb, 2019

Maten vi slänger mest – produkt för produkt

Mat och Restaurang Willys ska halvera sitt matsvinn till år 2025. En viktig…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet