Hem Whisky & Bourbon BrewDog i fyra delar – först ut, den härliga humleklassikern Punk IPA

BrewDog i fyra delar – först ut, den härliga humleklassikern Punk IPA

av Livets Goda

Samtliga BrewDog-öl på Systembolaget finner ni här….

Jag erkänner, Punk IPA är fortfarande en av mina ’go to’-öl när jag är sugen på IPA. Dels för att jag föredrar en torrare stil som inte är allt för tropisk utan även bjuder på lite brödiga nyanser dels för att humlen är i perfekt balans, inte för mycket, inte för obetydlig. Därför får denna klassiker inleda sommarens BrewDog-resa tillsammans med en lika underbar brittisk anrättning; Fish’n Chips.

Niklas om BrewDog Punk IPA
Jag älskar doften på Punk IPA. Här finns stram generositet och det bjuds tallskogsvindar, syrliga citrusfrukter, brödbaket och så blott en hint av tropiskt. Egentligen noterar jag mer stenfrukter, främst aprikoser men en touch av omogen ananas skymtar också fram. Humlenyanserna bjuder på omedelbar bekräftelse när man tar en sig en klunk, liksom blossar upp i gommen men lugnar sig ändå rätt snabbt till förmån för fruktigheten, det mörka brödet, en hint karamell och så grapeskalsbeska. Relativt fyllig men inte överdriven och så är den framförallt torr vilket gör Punk IPA så förbaskat god till just mat!

Niklas intryck: 91/100 LGP

Jag tröttnar aldrig på denna och finner en stor glädje i att ha den i min ’säkra kort’-bank – en öl som jag vet finns på hyllorna och som tickar alla boxar. Punk IPA finns på såväl flaska som burk och kostar 19,90 kronor oavsett förpackning. Flaskan har artikelnummer 1515 och burken 89892. Bägge är 330 ml och finns i stort sett i samtliga Systembolagsbutiker.

Och Fish’n Chips då? Världens enklaste! Frasiga pommes, maltvinäger ovan på det och så en panerad vit fisk av bättre sort. Och majonnäs. Ibland är det där med dryck och mat väldigt, väldigt enkelt.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING