BrewDog öppnar världens första bryggerihotell i sina lokaler i Columbus, Ohio

Livets Goda 21 Aug, 2018
Whisky och Bourbon Det oberoende skotska bryggeriet BrewDog öppnar sitt hett efterlängtade hantverksölshotell, DogHouse. Hotellet, som är inrymt i företagets amerikanska bryggeri i Canal Winchester, Ohio, är världens första hotell där gästerna bor i ett bryggeri. Från sina rum med utsikt över det toppmoderna bryggeriet kommer gästerna kunna se när bryggeripersonalen arbetar. I alla de 32 rummen på DogHouse finns det tappkran, inbyggt kylskåp i duschen och flera andra detaljer och funktioner som gör hotellet till ett paradis för ölälskare.


En video från hotellet finner ni här >>

BrewDog USA har också meddelat att deras interaktiva ölmuseum nu är på plats. Museet tar med besökaren på en resa genom hela bryggprocessen, en djupdykning i ölets historia och genomgång av de ”grundläggande fyra ingredienserna” som bidrar till skapandet av en hantverksöl.

Det var i mars 2017 som BrewDog presenterade sina planer på DogHouse och startade en crowdfundingkampanj med målet att få in 75 000 dollar på 30 dagar. Kampanjen blev en stor succé och på mindre än en vecka fick man in 160 000 dollar från totalt 1 000 givare. På grund av den oväntat stora efterfrågan höjde BrewDog målet till 200 000 dollar och lyckades säkra drygt 300 000 dollar till hotellprojektet, dvs. fyra gånger mer än det ursprungliga målet. De som stöttat kampanjen fick förtur att boka rum och över 500 hotellnätter har redan bokats av dessa hantverksölsentusiaster. Nu är bokningen även öppen för allmänheten.

BrewDogs vd i USA Tanisha Robinson säger:
"DogHouse är verkligen ett unikt hotell. Med hjälp av våra passionerade supportrar har vi skapat en vallfärdsort för ölentusiaster från hela världen. Vi på BrewDog ryggar inte tillbaka för ambitiösa projekt och DogHouse är inget undantag. Vi har tänjt på gränserna för vad modern gästvänlighet kan betyda och har skapat ett helt unikt hotellkoncept. Vi hoppas att det här inspirerar bryggare och hotellägare att fortsätta utveckla och utöka möjligheterna för vad som kan åstadkommas med öl."

Med sitt nyskapande koncept erbjuder DogHouse en helt fantastisk hotellupplevelse vilket märks redan i entrén: 

  • Receptionsdisken är ersatt av en bartender som checkar in gästerna medan de bjuds på en öl. 
  • DogHouse har 32 rum, inklusive en nästan 200 kvadratmeter stor Brewmaster-svit och en 140 kvadratmeter stor Punk-svit. Intill huvudlobbyn och nära hotellets hundpark finns fyra rum dit hundar är välkomna.
  • I varje rum finns ett kylskåp med BrewDogs främsta hantverksöl, säsongsöl och gästernas favoriter utvalda av företagets grundare James Watt och Martin Dickie, samt ett badrum med inbyggd ölkyl i duschen.
  • Förutom de inbyggda ölkylarna i duschen finns det tappkranar i alla de 32 rummen. Det personliga fatet aktiveras när gästen köper en sejdel med sin favorit-BrewDog-öl.
  • På DogHouse finns även gemensamma utrymmen där gästerna kan koppla av, bland annat ett mediarum där ölentusiaster kan titta på det skotska bryggeriets tv-program Brew Dogs eller spela (öl) pingis och en stor uteplats där man kan njuta av bryggerimiljön.
  • BrewDog USA är stolta över vad man hittills åstadkommit i Ohio och stödjer även lokala företag via DogHouse. I lobbyn kan gästerna avnjuta Stauf's Coffee, i det moderna gymmet finns utrustning från Rogue Fitness och på rummen finns en ny serie humledoftande tvålar och hygienprodukter som Glenn Avenue Soaps skapat exklusivt för BrewDog. 
  • Vid sidan av hotellet utökar BrewDog sitt bryggeri med en helt ny, modern surölstillverkning som startar i slutet av 2018. Det gör att gästerna kan vakna upp och blicka ut över BrewDogs surölspannor och känna doften av nykrossad malt. 
  • Mer information om surölsbryggeriet kommer att presenteras de närmaste månaderna, men det är redan klart att det ökar BrewDogs innovationsmöjligheter och produktionskapaciteten i USA, som i dag sker på 30 000 kvadratmeter, och att det här blir den främsta hantverksöls-destinationen i världen. 
  • Rummen på BrewDogs DogHouse-hotell kan bokas på https://www.brewdog.com/usa/doghouse.

BrewDogs grundare James Watt kommenterar:
"För många ölentusiaster har tanken på ett ölhotell bara varit en önskedröm. En utopi som ansetts vara ouppnåelig. Fram tills nu. Med hjälp av stödet från våra supportrar och ölmissionärer jorden runt har vi jobbat hårt för att förverkliga drömmen.

Här erbjuds allt från Punk IPA som välkomstdryck till maltmassage, utsikt över bryggeriet och öl i duschen, vilket gör detta till världens första och enda kombination av hantverksöl och hotellboende – från incheckning till utcheckning. DogHouse är vår present till den passionerade och hängivna armén av ölentusiaster som stöttat oss under hela resan. Vi vore ingenting utan våra supportrar och det här hotellet är en hyllning till dem.”

BrewDog är redan i färd med att bygga sitt andra DogHouse-hotell intill bryggeriets huvudkontor i Ellon i Skottland. Hotellet, som planeras öppna 2019, byggs på en 13 000 kvadratmeter stor tomt vid BrewDogs bryggeri där det i dagsläget tillverkas 1 miljon hektoliter öl. Utöver hotellet ska även bryggeriet byggas ut och inrymma ett brygghus med kapacitet på 300 hektoliter samt en tappnings- och paketeringshall.


Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019

Pol Rogers 2012 Blanc de Blancs imponerar stort

Vin Initialt, precis efter skörden så haglade lovorden tätt om 2012.…
14 Feb, 2019

Maten vi slänger mest – produkt för produkt

Mat och Restaurang Willys ska halvera sitt matsvinn till år 2025. En viktig…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet