Hem Whisky & Bourbon BrewDog-resan fortsätter med en härligt tangerininfuserad Session IPA!

BrewDog-resan fortsätter med en härligt tangerininfuserad Session IPA!

av Livets Goda


Samtliga BrewDog-öl på Systembolaget finner ni här….

Namnet hämtar bryggeriet från att allt satt som en smäck när man fick till sin tangerinöl, perfekt som ett schweiziskt urverk – clockwork. Humlesorterna är amerikanska och lockar fram det fruktiga i ölen samtidigt som de skänker nödvändigt djup och spänning. För även om en session har mindre humlenyanser så kan du vara säker på att de ändå gör sig hörda i denna sköna brygd som dessutom visar upp en lite karamellig maltkaraktär.

Niklas om BrewDog Clockwork Tangerine
Fin och stor skumkrona som dröjer kvar likt de flörtiga doftintrycken där söt mandarin tar täten, backas upp av apelsinskal och så finns det en hint av kaksmulor och persika i bakgrunden. I smaken karamelliga toner med aprikos, citrus och clementiner, tillsammans med en balanserad och passande humlebeska och fräsch syrlighet. Med tanke på den låga styrkan, 4,5%, så är det imponerande hur mycket smak som packats samman i denna Session IPA. Och än en gång visar BrewDog att en öl ska vara torr – fast den är fruktig! 

Niklas intryck: 90/100 LGP
BrewDogs Clockwork Tangerine finns i stort sett i samtliga Systembolagsbutiker, kostar 14,90 kronor för 330 ml och har artikelnummer 11463. Mycket sommarkänsla i den här burken. Prova den till lite kallskuret, det hetare köket eller som jag själv älskar, som aperitiföl!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING