Hem Whisky & Bourbon BrewDog-resan fortsätter med två nya New England IPA

BrewDog-resan fortsätter med två nya New England IPA

av Livets Goda

BrewDogs New England IPAs finns inte på Systembolaget men håll utkik på om de dyker upp. För det är bägge definitivt värda då det är öl som fortsätter i BrewDog-andan och bjuder på sköna skapelser med personlighet. Har du en BrewDog-pub nära dig så är tipset att bege dig dit för flera av dem har samarbetet Multitrack på burk. I och med att detta är en co-brew med jänkarna Bearded Iris så är mängden limiterad men tro mig, du vill dricka denna! För att inte tala om ”dimmiga Jane”….

Multitrack, BrewDog & Bearded Iris (New England IPA, 8,5%)

Härlig att titta på med sin ofiltrerade grumligt gula färg! Här handlar det om totalt fokus på frukten och denna kommer främst från tropikerna. Ananas, aprikos och mango tar täten men även lite stenfrukt kikar fram i nosen med humle fint i bakgrunden. Smaken är som grädde, krämigt och fruktorienterat och bornyren är låg vilket förstärker känslan av gräddighet. En söt tand gillar den lilla touch av rondör som ölet bjuder på men det blir aldrig jobbigt eller ämt. Beskan är nertonad, inte likt BrewDog måhända men så är det ju också ett samarbete. Försvinnande god men håll koll på styrkan på burken!

Intrycket: 92/100

Hazy Jane ( New England IPA, 7,2%)

Nästa då, här blir det mer av det du kanske tänker dig New England med snygg rondör i frukten men mer accentuerad humlenärvaro. Gott om ananas men mer citrusfrukt också som stramar upp stilen. Ändå är det krämigt i sin struktur med tropiska nyanser och närmast övermogen ananas. Gillar du inte IPA men fascineras av nyanserna är detta din öl: här är nämligen tallskogen mindre närvarande även om du känner den. Har en sötma i sig från den rika frukten och denna liksom bara längtar efter en jalapenokryddad burgare! Riktigt, riktigt bra NEIPA!

Intrycket: 93/100

BrewDog-pubar i Sverige finns i Göteborg, Malmö, Norrköping och två i Stockholm. Du hittar listan här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING