Brittisk vinjournalist rankar kiwi - Pinoter

Livets Goda 24 Feb, 2010
Vin "Hur står sig Pinot Noir-vinerna från Nya Zeeland jämte sina franska och amerikanska dito? ""Alldeles utmärkt"" svarar en av Storbrittaniens mest kända vinskribenter. Livets Goda-redaktionen håller med, efter att för några dagar sedan, provat oss igenom de som finns att få tag i här hemma"
"Under de senaste tre åren har Matthew Jukes som är en av Storbrittaniens mest kända vinjournalister klassificerat samtliga nya zeeländska Pinot Noir-viner. Tillsammans med sin australienskiske kollega Tyson Stelzer har han publicerat ""Classification of New Zealand Pinot Noir"" som är baserat på de fem senaste årgångarna. Samtliga viner från vinhusen har testats men det är företagens standardviner som har legat till grund för klassificeringen. Inte deras prestige- eller garageviner. Endast tre vingårdar har blivit tilldelade fem stjärnor, vilket är högsta betyg. Felton Road och Mt Difficulty från Central Otago och Ata Rangi från Martinborough. Anledningen till att Matthew Jukes bestämde sig för att genomföra den omfattande rankningen var att han för sex år sedan fick prova några riktigt usla Pinot Noir-viner från Central Otago. - Problemet var att alldeles för många förmögna människor ville investera i regionen för att göra dyra ""trofé-viner"" av alltför unga vinstockar. Det blev en riktig soppa, säger han till Decanter. Idag anser den erfarne journalisten och vinskribenten att Nya Zeeland producerar de mest prisvärda Pinot Noir-vinerna i världen. Missa inte nästa nummer av Livets Goda. Där testar tio av våra egna mest erfarna provare, samtliga Pinot Noir-viner från Nya Zeeland, som finns att få tag på i Sverige."

Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet