Hem NyheterNyhet WB BRLO Orange Radler Next Round i dagens lansering

BRLO Orange Radler Next Round i dagens lansering

av Livets Goda

Radlern har sitt ursprung i Tyskland och betyder cyklist. Den populära drinken är inte minst under sommartid en riktig hit och måtten brukar vara en 50/50 mix av ljus lager och läsk av antingen citron eller apelsin. I dagens lansering finner man BRLO Orange Radler Next Round vilket är en törstsläckande dryck gjord av öl och apelsinläsk.

Radlern sägs ha kommit till under 1920-talet i Tyskland och skapats av Franz Kugler. Värdshusvärden var en smart herre och hade skapat en cykelrutt från München till samhället Deisenhofen precis utanför storstaden. Under eran var cykling omåttligt populärt i Tyskland och Franz Kugler hade lagt upp rutten så att när cyklisterna kom till Deisenhofen så passerade dem såklart hans värdshus – och törstiga efter cykelturen så blev Kuglers etablissemang det naturliga vattenhålet. Men en sommardag i juni anlände hela 13000 cyklister till Kuglers värdshus och när han började få slut på öl sägs han ha mixat 50/50 med citronläsk. Sann historia eller ej, Radlern som just betyder cyklist, har blivit en väldigt populär törstsläckare i Tyskland och Österrike och stilen återfinns i många länder numera.

BRLO Orange Radler Next Round
Tyskland / BRLO GmbH / 330 / 93322 / 17:90 + pant 1 kr
Att det är apelsin som balanserar upp det maltiga råder det ingen tvekan om här utan redan på doften bjuds apelsininslag varvat med brödighet, malt och örtiga toner. Smaken fortsätter i samma anda med en len kolsyra med initial rondör, läskande citrusfräschör, finstämd skalbeska och fint maltiga toner och ett fräscht avslut som drar mot det torrare även om det finns en liten sötma med. En läcker törstsläckare med låg alkoholhalt.

RELATERAD LÄSNING