Hem NyheterNyhet WB Brooklyn Brewery lanserar exklusiv suröl i mycket begränsad upplaga

Brooklyn Brewery lanserar exklusiv suröl i mycket begränsad upplaga

av Livets Goda

Namnet Palenque har sitt ursprung i de små destillerier där mezcal tillverkas. Dessa destillerier kallas lokalt för just palenque. De flesta palenques i Oaxaca-regionen i Mexiko är belägna långt upp i bergen och det är här mycket av den bästa agaven odlas och skördas för att framställa mezcal. Mezcal är släkt med tequila, men här röks agaven och kokas under jord. Denna teknik ger mezcal en anmärkningsvärd rökighet.

– Mezcal är förmodligen min favoritsprit. Den kan vara underbart komplex. I Brooklyn Palenque kan du verkligen känna smaken av mezcal i bakgrunden men utan att den tar över från den unika smaken av key lime, säger Garrett Oliver, Bryggmästare, Brooklyn Brewery.

Mezcal-fat är mycket ovanliga, troligtvis är majoriteten av den mezcal som framställs aldrig i kontakt med trä. I dessa sällsynta fat har Palenque som är en unik suröl lagrats. Fatlagringen tillför en smak av vanilj och kokosnöt samt en lätt rökighet. 

När flaskorna når hyllorna på Systembolaget i slutet av mars gäller det att vara snabb.
Palenque är en del av bryggeriets experimentella serie av öl och kommer i en exklusiv mycket begränsad upplaga – Palenque finns då bara att få tag på i Sverige utanför USA.

Den närmsta jämförelsen med en cocktail, och den är faktiskt väldigt nära, skulle vara en Mezcal Margarita med bara en touch salt på kanten av ditt glas. Denna öl är en absolut stjärna med mat, särskilt skaldjur och mat från grillen. Jag kan inte vänta tills att jag får prova Palenque med en toast skagen! Säger Garrett Oliver.

Palenque finns tillgänglig från den 23/3 i utvalda butiker på Systembolagets tillfälliga sortiment.

Artikelnummer: 14021-01
Pris: 149 SEK
AVB: 8,7%
Formart: 750 ml korkflaska

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING