Hem NyheterNyhet WB Brooklyn Brewery lanserar Pulp Art Hazy IPA

Brooklyn Brewery lanserar Pulp Art Hazy IPA

av Livets Goda

Vad händer när öl och konst förenas? New York-bryggeriet Brooklyn Brewery kallar det Brooklyn Pulp Art Hazy IPA – en sexprocentig India Pale Ale och en färgsprakande design i popkonstens skepnad. Nu finns den att beställa från Systembolagets online-sortiment.

Från det att popkonsten slog igenom på 1960-talet har den alltid handlat om att skapa banbrytande och storskalig konst som är tillgänglig för alla. Samma filosofi genomsyrar Brooklyn Brewerys produktnyhet Pulp Art Hazy IPA.

– Smakerna i Brooklyn Pulp Art IPA rör sig från en krispig bitterhet för att sedan snabbt öppna upp för en rad tropiska smaker från bland annat mango, mandarin och persika. Tillsammans med havret får IPAn en rund, läcker textur som rör sig runt en mjuk sötma, säger Brooklyn Brewerys bryggmästare Garrett Oliver.

Designen är framtagen tillsammans med den brittiska design-byrån Thirst, som lyckats omvandla Brooklyn Brewerys välkända öletikett till en design helt enligt popkonstens unika signum – inspirerad av en av tidernas största och mest ikoniska popkonstnärer Roy Lichtensteins karaktäristiska verk och filosofi om att tillgängliggöra konsten för alla.

– De senaste åren har Brooklyn Brewery haft möjlighet att brygga flera fantastiska IPA-sorter, varav många i småskliga limiterade upplagor. Våra kunder har tagit emot våra hazy IPAs med öppna armar men vår stora utmaning de senaste åren har varit att göra våra limiterade upplagor mer tillgängliga. Där har Pulp Art varit revolutionerade, inte bara har vi haft möjlighet att möta efterfrågan, men ännu viktigare – vi kan göra den med både kontinuitet och fokus på den kvalitet som ölälskarna förväntar sig av oss, säger Miles Moser, säljchef på Brooklyn Brewery.

Information om Brooklyn Pulp Art Hazy IPA:
Brooklyn Pulp Art Hazy IPA kommer i 33 cl burk och finns tillgänglig att beställa genom Systembolagets hemsida i deras online-sortiment. Pris 19,90 kronor. Alkoholhalt 6%. Artikelnummer 53041.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING