Hem NyheterNyhet WB Brugal Maestro Reserva i webblansering

Brugal Maestro Reserva i webblansering

av Livets Goda

Född ur passionen från fem generationer Maestros Roneros och 135 års rombemästrande, avslöjar den dominikanska romproducenten Brugal idag sitt senaste mästerverk av prestige rom, Maestro Reserva. Denna permanenta rom förkroppsligar Brugals vision och strävan efter perfektion. I tillverkningsprocessen för Maestro Reserva använder man dessutom även en helt unik fatrostningsteknik som är utvecklad av Brugal. 

“Min familj omfamnar perfektionen och själen hos Brugal rom, och jag har absorberat en skatt av visdom från generationerna av Maestro Roneros som kom före mig,” berättar Jassil Villanueva Quintana, familjemedlem och femte generationens Maestra Ronera. “Genom att dra nytta av denna kunskap och min passion, samtidigt som jag hyllar Brugalfamiljens arv, har jag skapat en rom som är ett ‘perfect moment’. Mitt hopp är att Maestro Reserva får smycka alla livets stora firanden, tillsammans med nära och kära.”

Brugals process “mörk aromatisk rostning” sötas naturligt för att skapa en rom som är fri från externa sockerarter och tillsatser. Efter att ha åldrats i amerikanska ek-sherryfat, töms romen och placeras noggrant åt sidan. De amerikanska ek-sherryfaten rostas därefter omedelbart för att extrahera de naturliga karamelltonerna som dras från sockerarterna i träet. Faten fylls sedan omedelbart på med romen, som absorberar noterna under lagringstiden.

Brugal Maestro Reserva, 41,2%
Nr 41504 (700 ml) 1899 kr
Lanseras den 11 april 2024 på Systembolagets Webblansering

RELATERAD LÄSNING