Hem Whisky & Bourbon Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

av Livets Goda

Göteborg har genom åren varit skådeplats för flera världsrekord, bland annat i dressyr och för flest nationaliteter i en åkattraktion. Nu kan göteborgarna snart komma att få glädjas åt ytterligare ett omnämnande i Guiness Rekordbok.

I samband med En Öl & Whiskymässa i Göteborg bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till vad som planeras bli världens största whiskyprovning någonsin. För att slå det tidigare rekordet, från Gent i Belgien 2009, behöver Bruichladdich samla över 2252 deltagare. Whiskyprovningen leds av Adam Hannett, Master Distiller på Bruichladdich, och är öppen både för mässdeltagare och för allmänheten.

– Det ska bli väldigt spännande, och vi hoppas att göteborgare och whiskyentusiaster från andra delar av Sverige kommer att tycka att det är en rolig upplevelse att vara med och försöka sätta världsrekord. Vi kan redan nu utlova en storslagen whiskyprovning i en fantastisk inramning, säger David Kringlund, Brand Manager på företaget Nigab som är leverantör av Bruichladdich i Sverige.

Biljetter till Bruichladdichs whiskyprovning i Göteborg den 13 april finns att förköpa för 60 kronor på https://olochwhiskymassa.se/varldens-storsta-whiskyprovning/

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING