Hem NyheterNyhet WB Brutal Brewing lanserar folköl

Brutal Brewing lanserar folköl

av Livets Goda

Med sin senaste nyhet Taste-A-Lot lanserar nu Brutal Brewing en helt ny typ av öl med smakstyrka, men endast innehåller 2,7 % alkohol. De tre brygdtyperna Hoppy Lager, Pilsner och IPA ska möta det stora intresset för smakrik öl med lägre alkoholhalt samt bredda dagens utbud inom 2,8-segmentet.

Intresset för lågalkoholhaltig dryck har under de senaste åren vuxit sig allt starkare hos såväl konsumenter som tillverkare. Samtidigt har trenden för folköl varit vikande, framförallt till förmån för det snabbt växande och allt populärare alkoholfria ölsegmentet. En utveckling som har gjort att 2,8-segmentet mer eller mindre har stannat upp både vad gäller produktutveckling och breddning.

– Vi startade det här projektet för ett par år sedan för att vi ville blåsa nytt liv i folkölskategorin genom att erbjuda konsumenterna ett fullvärdigt öl med god smak, låg alkoholhalt och högkvalitativ känsla. Ett öl att njuta av tillsammans med mat eller för att bara unna sig i stunden, säger Sofia Andersson, produktchef på Brutal Brewing.

Lösningen visade sig finnas i Brutal Brewings bryggmästares hantverkskunnande och en helt ny bryggteknik när det kommer till framställande av lågalkoholhaltig öl.

– Taste-A-Lot framställs genom en unik metod där ett starköl har kombinerats med en alkoholfri brygd. Ett starköl har en mycket mer komplex smakprofil än ett folköl just på grund av att man måste mata jästen med mer råvaror för att få upp alkoholstyrkan. Smakprofilerna från malten och humlen får utvecklas betydligt mer. Det kombineras sedan med en alkoholfri brygd för att nå rätt alkoholhalt. Den här tekniken skapar en kombination av två fullt utvecklade brygder som därigenom har större fyllighet och komplexitet än en vanlig folköl.

Taste-A-Lot lanseras i dagligvaruhandeln vecka 36 som Hoppy Lager, Pilsner och IPA.

RELATERAD LÄSNING