Hem Whisky & Bourbon Bryggeriet Innis & Gunn och irländska destilleriet Tullamore D.E.W. släpper limiterad whiskeyfatslagrad stout

Bryggeriet Innis & Gunn och irländska destilleriet Tullamore D.E.W. släpper limiterad whiskeyfatslagrad stout

av Livets Goda

Innis & Gunn Kindred Spirits är ett samarbete mellan irländska Tullamore D.E.W. och skotska Innis & Gunn.

Genom en unik fatlagringsteknik för att smaksätta öl utvecklad av teamet på Innis & Gunn har man använt de bästa faten från den trippeldestillerande irländska whiskeyproducenten Tullamore D.E.W. och skapat en skotska stout.

Dougal Gunn Sharp, Innis & Gunn’s grundare och bryggmästare berättar:

”Skottar och irländare delar en tydlig Celtics koppling både kulturellt och i sina karaktärsdrag som folk. Dessa band förde oss samman med irländska Tullamore D.E.W. Kindred Spirits sammanför hantverkstraditioner från Irland och Skottland inom den uråldriga traditionen att lagra och smaksätta alkohol med ekfat. I detta fall har vi smaksatt vår stout med Tullamore´s legendariska whiskeyfat vilket levererar en spännande, unik stout”.

John Quinn, Global Brand Ambassador vid Tullamore D.E.W. fortsätter:

”Vårat samarbete med Innis & Gunn för oss samman med ett varumärke som delar vår passion för innovation och att skapa produkter av högsta kvalitét och karaktär. Öl och whiskey har alltid varit nära kusiner eftersom kornmalt är huvudingrediensen i bägge maltdryckerna. Vi firar denna unika koppling genom att servera ”D.E.W. and a BREW”.

För att ytterligare visa på skotska och irländska kulturella gemenskaper har man sammanfört två musiker från Skottland och Irland som tillsammans gjort en cover på en traditionell skotsk folksång. Trummisen i det irländska bandet “Ash” och sångaren i skotska bandet “Frightened Rabbit” möttes i Innis & Gunn’s hemstad Edinburgh över en Kindred Spirits och en Tullamore D.E.W. Här ser du resultat av detta musikaliska möte https://youtu.be/Opv7UCds_fM

Fakta: Släpps 16 mars i en begränsad upplaga om 40 000 flaskor och säljs i presentförpackning. Alkoholhalt 6,1%. Pris 29,90 kr. Nr 11476.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING