Brygghuset Finn lanserar regnbågsöl i samarbete med artisten Mariette

Livets Goda 4 Jun, 2019
Whisky och Bourbon Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Inför sommaren 2019 lanseras Brygghuset Finn en öl som tagits fram tillsammans med artisten Mariette. För varje såld flaska donerar Brygghuset Finn en krona till Regnbågsfondens internationella arbete för HBTQ-personers frihet och rättigheter.

”Vi ser Pride-festivalerna som ett forum där alla får vara sig själva och som en plats där alla ska kunna känna sig trygga, välkomna och ink- luderade. HBTQ-rörelsen kämpar sedan länge mot fördomar och diskriminering i stora delar av världen. Vi på Brygghuset Finn vill göra vad vi kan för att bidra och ge styrka och kraft åt rörelsen genom att stödja Regnbågsfonden. Deras viktiga arbete ligger i linje med våra värderingar i företaget” säger Joacim Larsen Vd på Brygghuset Finn.

För att bära fram budskapet har Brygghuset Finn bryggt ett Pride-öl som Mariette gett namnet Lovebeats, ett ljust, lätt, friskt och somrigt öl. ”Det ska vara som en sommarkyss på flaska” säger Mariette. ”Jag kunde inte vara mer nöjd med de smaker och aromer som tagits fram i detta öl. Dessutom är flaskan jättesnygg. Det blir sommarens svalkande dryck för mig!” 

Flaskans design är framtagen i samarbete med Mariette som också varit med i bryggeriet och hjälpt till under bryggningen.

”Idén om att göra ölen föddes i ett positivt sammanträffande, vi träffades av en slump och började prata om att göra en öl tillsammans, inte bara för att göra en god öl utan även för att göra en god sak” säger Mariette. ”Ölets namn - Lovebeats - tar parti för kärleken, den största kraften vi har. Lovebeats hate! Det känns också viktigt att vi stöttar Regnbågsfonden. Alla som köper Lovebeats är med i kampen och kanske känner man sig inspirerad till att göra en egen donation.”

Lovebeats har smygpremiär på Sveriges största Gaykryssning ”The Dancing Queen” på Viking Line Cinderella den 7 juni 2019 och officiell lansering i samband med West Pride i Göteborg den 12:e juni. Samtidigt lanseras Lovebeats i Systembolagets beställningssortiment och blir tillgänglig för beställning för alla som vill ha en god öl för en god sak.


Ny ginaktör på Systembolaget – twistat, annorlunda och gott

Whisky och Bourbon Whitley Neill är ett engelskt familjedestilleri i 8:e generationen, som…
20 Jun, 2019

Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
20 Jun, 2019

Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock…
18 Jun, 2019
Artikelarkivet