BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Livets Goda 17 Jun, 2019
Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik i anslutning till sina två befintliga fabriker. Byggnationen av den nya fabriken gör att de fördubblar sin produktionskapacitet av godis. Ambitionen är också att kunna tillverka helt nya typer av godis jämfört med idag. Fabriken väntas stå klar lagom till årsskiftet 2020/2021.

BUBS Godis, med huvudkontor och produktion i Jönköping, är främst kända för sina gelé- och skumprodukter. Många av produkterna har dubbla smaker och färger. Ett exempel är storsäljaren Hallonlakritsskalle. Sedan en tid tillbaka tillverkar de även dubbelgjutna produkter som består av både gelé och skum. Idag sker produktionen i två toppmoderna fabriker, en för sockerkonfektyr och en för choklad, på industriområdet Torsvik. Huvuddelen av den befintliga produktionen och packningen är automatiserad samt robotiserad med stort hållbarhetsfokus. Den nya fabriken kommer att byggas i samma anda.

– Vi har alltid haft ett stort mod och vi har växt ur fler kostymer än jag kan minnas, men det beror enbart på att vi håller vår linje och vågar testa nya saker. Det är viktigt att följa trender, men det viktigaste är att kunna skapa våra egna trender. Vår framgång är det yttersta beviset på det. Målet är att bygga en framtidssäkrad fabrik som även lägger grunden för nästa generations godis. Vår ambition är att kunna utveckla helt nya typer av produkter och samtidigt möta den stora efterfrågan på våra befintliga produkter, säger Ulrik Lindström, produktutvecklingschef, delägare och en av grundarna på BUBS Godis.

Dubblad kapacitet och omsättning 

Under 2018 tillverkade BUBS Godis 5600 ton godis, men de räknar med att fördubbla den siffran i framtiden. Idag går ca 25% på export främst till Finland, Norge och Island. En ökad efterfrågan på export under eget varumärke och som private label-leverantör ställer högre krav på produktionskapaciteten. Den nya fabriken öppnar därmed dörrarna till övriga Europa, men också outforskade områden i Sverige. Bolaget har haft en otrolig tillväxt de senaste åren på runt 13-15% årligen. Varje nytt år är bättre än det föregående. De har samtidigt återinvesterat i den befintliga godisfabriken samt byggt en helt ny chokladfabrik.

Enligt Henrik Elfwing, VD på BUBS Godis, är den positiva utvecklingen inte något som bolaget tar för givet, men den har en naturlig förklaring. En fördubbling av produktionskapaciteten gör det också möjligt att dubbla omsättningen.

– Vår framgång bygger på noggrant avvägda satsningar och att vi har fingertoppskänsla för vad konsumenterna vill ha. Ett aktivt varumärkesarbete har också spelat en avgörande roll. Nu har vi kommit till ett läge där vi inte kan hantera större volymer. Efterfrågan är för stor helt enkelt. Den nya fabriken tillgodoser inte bara ett behov i närtid, den ger oss också möjligheten att växa på lång sikt. BUBS Godis har en tydlig ambition att öka exportandelen och samtidigt växa på den inhemska marknaden. Det är absolut ingen omöjlighet att dubbla omsättningen de kommande åren. För vår del känns det fantastiskt kul att vi kan ta det här steget för att stärka vår position ytterligare, nationellt och internationellt, säger Henrik Elfwing.

BUBS Godis har redan kompletterat personalstyrkan med dedikerad exportexpertis. Bolaget kommer även att behöva nyanställa produktionspersonal för en mängd olika arbetsuppgifter. Anläggningen väntas stå klar vid årsskiftet 2020/2021.

BUBS Godis är återigen på väg mot nya höjder och bygger ytterligare en godisfabrik i Jönköping. Fabriken kommer att byggas i direkt anslutning till BUBS Godis befintliga fabriker. Ulrik Lindström och Henrik Elfwing ser fram emot byggstarten. 


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet