Hem NyheterVinnyhet Buccia – Nytt orange vin från Sicilien

Buccia – Nytt orange vin från Sicilien

av Livets Goda

Nu lanseras Buccia i Systembolagets beställningssortiment för 99 kr – Ett orange vin från Sicilien som i publik stil.

Buccia är gjort på Carricante-druvor från Sicilien och är en perfekt match till både skaldjur, lagrad pecorino och asiatiska rätter. Avnjut gärna också som apertif, lättare plockmat och små tilltugg.

– Oavsett om du är erfaren på orange vin eller en nyfiken nybörjare har Buccia något att erbjuda. Vinet är både komplext och tillgängligt med sin lättare publika stil, fruktiga smak och läskande syra. Vi är glada över att kunna erbjuda ett orange vin som detta i Systembolagets beställningssortiment säger Matilda Paganelli-Jarevik, Produktchef Iconic Wines.

Siciliens terroir i varje glas
Druvorna till Buccia skördades på Sicilien, medelhavets största ö, där en mosaik av mikroklimat och jordmån, inklusive vulkanisk jordmån från Etna-berget, skapar idealiska förhållanden för vinodling. Vinet har fått sitt namn från det italienska ordet för skal (“buccia”), vilket symboliserar den unika framställningsmetoden där gröna druvor vinifieras som rött vin. Skalkontakten ger vinet sin vackra orangea färg, komplexitet och en trevlig strävhet.

Buccia
Artikelnummer: 70625
Pris: 99 kr
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: Italien, Sicilien

RELATERAD LÄSNING