Hem Whisky & Bourbon Buffalo Trace – världens mest prisbelönta whiskeydestilleri

Buffalo Trace – världens mest prisbelönta whiskeydestilleri

av Livets Goda

Vänner av bourbon är väl bekanta med namnet Buffalo Trace. Inte bara för deras ytterst pålitliga och lättgillade bourbon som kammat hem ett otal priser över åren utan destilleriet är även hem för ikonwhiskeyn van Winkle som betingar astronomiska priser. I våra glas, Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon.

Buffalo Trace Destillery ligger i Frankfort, Kentucky och är USA:s äldsta destilleri med anor från 1755. Själva destilleriet är utsett som ett nationellt historiskt landmärke. Buffalo Trace Destillery är även världens mest prisbelönta whiskydestilleri. Under de senaste tjugo åren har man vunnit 35 destillerititlar och över 100 utmärkelser. Storsäljaren Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon som vi nu har i glasen kan också stoltsera med att vara en av världens mest prisade bourbons.

Whisky & Bourbon om Buffalo Trace, Kentucky, USA

Med Buffalo Trace får vi en klassisk Kentucky i kryddigt utförande och med svala körsbärsinstick, bittermandel och kanderade stenfrukter; allt i en ungdomligt flirtig stil. Smaken är smeksam och följsam, uppvisar fin sötma från grundspriten och det kanderat vaniljiga följer med i det fruktdrivna avslutet. Här är det fin balans rakt igenom och det ger en riktigt god och lättgillad bourbon.

90 p

God som den är, klockren partner i cocktails likaså. Varför inte sparka ut vintern med en take på Whiskey Sour. *

Buffalo Trace återfinns i mer än 280 Systembolagsbutiker. Finns den inte i din butik kan du beställa hem den utan extra kostnad. Flaskan (700 ml, 40%) har artikelnummer 595 och kostar 399 kronor.

*Whiskey Sour

5 cl Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk färskpressad apelsinjuice
1/2 msk sockerlag
Honung
Guldpulver
Apelsinskivor, delade
Istärningar, shaker

Börja med att gnida honung mot toppen av ett tumblerglas. Vrid toppen av glaset på en tallrik där du haft ut ätbart guldpulver. I en shaker mixar du sedan bourbon, juicer och sockerlag med istärningar. Skaka och sila sedan upp i guldglaset som du fyllt med istärningar.

Till Buffalo Trace på Systembolaget >>>

RELATERAD LÄSNING