Hem NyheterNyhet WB Bundão Catharina Sour – En sur nyhet från Italienska Canediguerra

Bundão Catharina Sour – En sur nyhet från Italienska Canediguerra

av Livets Goda

Den 17:e Mars lanseras Canediguerra Bundão Catharina Sour, ett öl som kombinerar bären Acai och Goji tillsammans med tropiska inslag från mango, ananas och passionsfrukt. Catharina Sour-stilen är en vetebaserad kettle-sour öl smaksatt med exotiska frukter som har sitt ursprung i Brasilianska staden Santa Catarina. Stilen föddes ur den starka tyska prägeln som regionen har och som påverkat regionen. Nyfikenheten hos traktens bryggare ledde naturligt till att en Berliner Weisse blandades med traktens frukter och bär. Kort och gott skulle man förenklat kunna benämna stilen för en Berliner Weisse med tropiska inslag.

“På Canediguerra letar vi alltid efter sätt att förnya och tänja på gränserna för vad som är möjligt med öl”, säger Alessio Gatti, Head Brewer på Canediguerra. “Canediguerra Bundão Catharina Sour är det perfekta exemplet på vårt engagemang och passion för kvalitet och kreativitet, och vi är oerhört glada över att dela den med ölälskare i Sverige”.

Canediguerra Bundão Catharina Sour kommer finnas på hylla i cirka 20 butiker samt i Systembolagets varudepå för beställningar till valfri butik.

Lansering: 2023-03-17
Stil: Catharina Sour / Berliner Weisse
Pris: 35,90kr (inkl pant)
Storlek: 330 ml
Alkoholhalt: 4,3%
Artikelnummer: 10555-15
Antal inköpta: 3200st

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING