Hem Vinvärlden Bunnahabhain Mòine i balanserat och komplext Islay-skimmer

Bunnahabhain Mòine i balanserat och komplext Islay-skimmer

av Livets Goda

Bunnahabhain ligger några kilometer uppåt kusten på Islay och fram till 1963 låg fokus helt på rökig whisky. Sedan dess har röken fått sällskap av många andra influenser och intryck, och så sent som 2010 slopade man även kylfiltreringen. Man har även höjt alkoholstyrkan och börjat blanda in sherryfat i mixen. Veckans WB-Tips är således destilleriets senaste nyhet, Bunnahabhain Mòine, vilket är ett rökigt uttryck.


Anmäl dig helt gratis till Dryckestipset. Maila info@whiskyobourbon.se och rubricera WB-tipset.


Whisky & Bourbon om Bunnahabhain Mòine Bunnahabhain Mòine sprider ett klassiskt, ljust Islay-skimmer med sina inbjudande aromer av ren torv och rökighet tillsammans med en läcker havsbris. Mötet i gom är lika njutbart där den tydliga torven lierar sig med en mjuk sötma, uppbackad av ljusa, lätt rostade honungstoner, citrusblommighet, sälta och peppar. Vidare finns det ett härligt underliggande tryck i whiskyn, en krispig, rå och ung elegans som är nyanserad och stringent. Avslutet är långt, torrt och samtidigt visköst där frukten är skönt envis och en lojal följeslagare. Bunnahabhain Mòine är en whisky som är lätt att ta till sig samtidigt som den besitter en stor balans och komplexa kvalitéer. Att denna whisky blivit en försäljningssuccé på Systembolaget förstår vi – det här gillar vi! 91 poäng / Livets Goda Inte helt förutspått märkte vi att denna whisky matchar otroligt väl tillsammans med salami av finare snitt. I det här fallet skar vi upp en utsökt fänkålssalami som matchade exemplariskt till whiskyn. Prova också att karva upp några bitar torkat renkött. Fantastiskt att avnjuta på kvällen när kylan fortfarande kryper fram… Bunnahabhain Mòine Art.nr 10106 389 kr (75 cl, 46,3%) Islay, Skottland


Poänggaranti: Det här är ett tips från Whisky&Bourbon i samarbete med Hermansson & Co AB. WB-Tipset har blindprovats, godkänts och skrivits av Whisky & Bourbon och har belönats med minst 85 LGP eller motsvarande internationell standard. Det ger dig som köpare en exklusiv smakgaranti. Vi tipsar bara om drycker vi själva tycker om.


image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING