Hem NyheterNyhet WB Bunnahabhain Toiteach A Dhà – populär rökig maltwhisky i begränsad upplaga

Bunnahabhain Toiteach A Dhà – populär rökig maltwhisky i begränsad upplaga

av Livets Goda

Nu lanseras den populära och rökiga single malt whiskyn Bunnahabhain Toiteach A Dhà i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment. Bunnahabhain är destilleriet som gjort sig känt för sina orökiga whiskies från den mytomspunna ön Islay i Skottland och den här tillhör producentens mer rökiga varianter.

Single malt whisky har sedan länge varit ett omåttligt populärt fenomen bland oss svenskar där rökig sådan från Islay ligger högt upp bland favoriterna. Bunnahabhain som betyder flodmynning är ett destilleri som varit en del av öns whiskyhistoria sedan 1881. Här tas vatten till whiskyproduktionen direkt från en källa på området vilket man är ensam om här på ön. Platsen ligger otroligt vackert vid strandkanten och vid foten av en brant sluttning. På det här stället produceras Bunnahabhain Toiteach A Dhà, ett rökigt tillskott i destilleriets portfölj.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà är gaeliska och betyder ”rökig nummer två” och är uppföljare till det omtyckta originalet Toiteach.

Chefredaktör Anders Enquist om Bunnahabhain Toiteach a Dhà, 94 poäng

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Att få lansera en rökig whisky från Bunnahabhain som är berömt för sina orökiga pjäser känns väldigt spännande och samtidigt otroligt häftigt. Vi har redan sett ett stort intresse för produkten och hoppas självklart att fler ska få upp ögonen för den nu när den står på hyllan, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager på Altia.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà
Ursprung: Islay, Skottland
Artikelnr: 82174
Volym: 700 ml
Pris: 499kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING