Att använda få, men kvalitativa råvaror, för att snabbt kunna slänga ihop något oemotståndligt, är något som de flesta uppskattar. Och att sedan matcha detta till ett passande vin, för att lyfta upplevelsen ännu mer, ja det är bara logik – god sådan. I denna klassiska servering är pasta, svartpeppar och ost fokuset. I serveringen, Caccio e Pepe matchat till utsökt dryckesjom i form av Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2023.

Caccio e Pepe
Cacio e Pepe för 4 personer
Ingredienser
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här
Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2023
Nr 74114 (750 ml, 13%) 129 kr, 89p
Piemonte, Italien
Här har vi en barberadominerande blend i den snälla prisklassen, men som besitter kvaliteter och attraherande fruktattribut som fäster som en rätt oemotståndlig melodisk popdänga. Rödmogna jovialiska dragningar med körsbär, hallon och vinbär utgör den starka alliansen i fruktinspiration, och smyckas med viss viol och stärkelse i form av mineraliskt sälta. Fina rosmyndiga örter med lakritspåslag förstärker ursprung, en subtil kryddighet ger energi och tannindrivet driver vinet med en ödmjukt polerad mineralisk glans, som även släpper ifrån sig en frisk bris av röd citrus. Det är ett välgjort och smakfullt vin som är lätt att tycka om. Mer än så kanske inte analysen egentligen ska låta…
Kombinationen
Det är ett härligt och smakrikt svartpepparbett i rätten och den lyfter verkligen med ostsåsen. Vinet serverar vi lätt kylt och det jobbar superbt med kryddigheten och plockar fram svalkande egenskaper samtidigt som fräschören är på topp till pastaklassikern. Vinets fruktighet upplevs sötare med maten, trots att det är torrt och det är rätt häftigt att man med så få råvaror kan få fram en sådan överraskande komplex rätt och nyanserat möte med vinet.
Vinet finner du på Systembolaget HÄR