Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Caj P. lanserar årets smak och tre nya BBQ-såser. Fyra nya skäl att grilla

Caj P. lanserar årets smak och tre nya BBQ-såser. Fyra nya skäl att grilla

av Christoffer Enquist

Lagom till att grillsäsongen startar presenterar Caj P. flera spännande nyheter för den perfekta kvällen runt grillen. Utöver tre nya BBQ-såser lanseras även årets smak, Grillolja Persillade.

Årets Smak: En fransk favorit – perfekt för le grill!
Inför grillsäsongen 2020 lanserar Caj P. den första upplagan av årets smak Persillade. En franskinspirerad grillolja med smak av persilja och vitlök. Vi lägger i allt högre utsträckning grönsaker, ost, fisk och kyckling på grillen.* Med Persillade har man tagit fram en smakprofil som speciellt passar till just detta: en ljus fin grillolja med fräscha citrontoner som smakar ljuvligt till fågel, fisk, ost och grönsaker.

Nya BBQ-såser
Våren 2020 lanserar Caj P. också tre BBQ-såser med fokus på spännande smakkombinationer. Korean, Classic och Sweet Heat BBQ sauce hämtar smaker från tre olika kök. Alla såser har en fyllig textur med fina bitar av lök, örter och vitlök vilket ger en trevlig känsla på tallriken.

En av de stora smaktrenderna som håller i sig är asiatiskt.** Med Korean BBQ-sauce ser man till att alla matälskare kan ta med sig smakerna till grillen, genom att hämta inspiration från de japanska och koreanska köken. Korean BBQ-sauce har toner av ingefära, vitlök och citrus och får rätt textur med fina bitar av lök och ingefära. Den passar utmärkt till vegetariskt, med en smak som ger associationer till rätter som vårrullar, bao och dumplings.

Sweet Heat BBQ Sauce har en markerad fruktighet med intensiva smaker från torkade röda frukter, persika, aprikos och chili. Inspirationen är hämtad från Sydafrika och Australien och innebär att det här är en lite hetare BBQ-sås som passar fint till vitt kött, fågel, fisk och vegetariskt.

Classic BBQ Sauce har en perfekt balans mellan sötma och syra. Det är en kraftfull BBQ-sås med väl balanserade smaker (sötma, syrlighet, hetta och rök) och som får fyllighet genom bitar av lök och rostad vitlök. Det handlar om klassiska smaker, inspirerade av amerikanska baby back- och BBQ-såser, med en grund på brunt socker och fruktpuréer som bryts av med vinäger och rökiga toner.

Nyheterna från Caj P. finns i butik sedan vecka 8. BBQ-såserna hittas hos Coop, Axfood & Citygross. Persillade finns hos ICA, Coop & Axfood.

*Källa: ICA Grillrapport 2019
**Källa: Food & Friends, TRENDSPOTTING 2020

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING