Calvados Boulard är en berättelse om äkta hantverk. Med rötter i Normandie och pionjärskap inom dubbeldestillation är Boulard en symbol för fransk konstnärlighet och kvalitet som nu fyller 200 år. Detta firar företaget med en ny djärv design samt nyheten Boulard X.O. PX Sherry Cask.
Maison Boulards berömmelse har sitt ursprung i Pierre-Auguste Boulard, som grundade det numera prestigefyllda destilleriet i Pays d’Auge år 1825. Fyra generationer följde, drivna av en önskan att ta den berömda äppelspriten till nya höjder.
För att tillverka calvados destilleras äppelcider till sprit. Även om äppelbrännvin tillverkas på flera platser i världen är det bara i Normandie man får kalla det calvados. Och som alltid när det gäller Frankrike är det strikta regler som gäller. Den allra främsta klassificeringen av drycken innebär bland annat att samtliga äpplen odlats i området Pays d’Auge och att spriten dubbeldestillerats i kopparpanna.
Inför sitt 200-årsjubileum lanserar Boulard en ny förpackning – en omtolkning av sitt arv och en hyllning till sin historia. Med framträdande guldfärg, en vit etikett i centrum och en matt svart hals balanseras designen mellan elegans och modernitet. För att ytterligare förstärka flaskans innehåll återspeglar förpackningen med de handmålade äpplena, dess unika karaktär. Sylvain Pluchard, den sjunde Cellar Master på Boulard, är den som nu bär vidare generationers varsamma arbete med hantverksmässig produktion.
Nyhet! Boulard X.O. PX Sherry Cask
Fat – Tillverkas av europeisk ek från Bodega Fernandez Gao.
Lagring – I Pedro Ximénez-faten under 10 månader.
Alkoholhalt – 43 procent.
Pris – 799 kronor.