Hem NyheterNyhet WB Campbelton Malts gör sitt för att reducera sin klimatpåverkan

Campbelton Malts gör sitt för att reducera sin klimatpåverkan

av Livets Goda

Nyligen delade Campbelton Malts nyheten om deras planer att sluta använda ytterförpackningar för många av deras kärnprodukter, som en del av deras planer på att vara mer miljömedvetna. Idag är man glad över att kunna dela mer detaljerat om initiativet, med några ord från deras koncernchef för försäljning och marknadsföring, Ranald Watson och produktionsdirektör, Findlay Ross.

I ett branschledande drag har man meddelat planerna på att anpassa produktförpackningarna och granska arbetsprocesser för att minimera den effekt företaget har på miljön och den globala klimatnödsituationen.

Från och med den här veckan kommer destilleriets kärnsortiment av single malt – Springbank 10, 12 och 15, Longrow Peated och Hazelburn 10yo – tillsammans med Kilkerran Single Malts från deras andra destilleri, Glengyle, att skickas och börja dyka upp på hyllorna utan den egentligen onödiga yttre förpackningen – som en kartong eller ett rör.

Man hade tidigare offentliggjort planerna på att ompaketera hela sortimentet i kartongrör, men efter diskussioner kring klimatförändringarna, miljö- och COP26 -evenemanget i Glasgow i år, så har vi beslutat att ta ett annat tillvägagångssätt.

Ranald Watson, försäljnings- och marknadsdirektör för Springbanks moderbolag J&A Mitchell & Co Ltd sa: ”Det är vår avsikt att minska mängden förpackningar vi använder i vår grupp av företag, från Springbank och Kilkerran, till William Cadenhead Ltd, och att det vi använder tillverkas och upphandlas så hållbart som möjligt.

“Springbank 10, Kilkerran 12 och våra andra kärnwhisky kommer nu vara ”nakna”, vilket vi tror gör oss till de första, om inte de allra första, destillerierna som presenterar våra produkter på det sättet. Vi kommer också att granska våra mer sällsynta och exklusiva whisky för att se till att eventuella yttre förpackningar tillverkas så lokalt som möjligt och antingen är från hållbara, återanvända eller återvunna material. På grund av leveranskedjans process så kan vi inte göra alla de ändringar vi vill göra omedelbart, men vi hoppas kunna implementera dem så snart material kan hittas och produceras.

Springbank -destilleriet har varit en stolt aktör i Campbeltown i nästan 200 år och om det ska vara här i 200 år till och längre än så, måste det finnas en miljö och en planet kvar. Vi är övertygade om att förändringarna inte kommer att ha en negativ effekt bland Springbankkunderna – jag är säker på att det är vad som finns i flaskan som räknas, snarare än vad flaskan kommer i. ”

Men det är inte bara förpackningen som förändras på destilleriet. Man granskar också andra verksamheter ur ett ekoperspektiv.

Produktionsdirektör Findlay Ross förklarar: ”Även om det finns vissa aspekter av vår produktion som vi anser vara heliga för att bevara karaktären och kvaliteten på våra whisky, så är vi också medvetna om att detta destilleri fungerar i den moderna världen och att vi måste se till att Vi också tar hänsyn till de sociala- och miljömässiga aspekterna av hur vi gör saker. Destilleriet byggdes när vatten och energi var billigt och lättillgängligt, och det var liten hänsyn till destilleringsverksamhetens större inverkan. Det vill säga att platsen aldrig har utformats med tanke på effektivitet och miljöpåverkan, och det är mycket utmanande att försöka ”bakåtkonstruera” det på platsen”.

”Vi tittar på att ta itu med områden som inte kommer att ha någon direkt inverkan på själva kärnan av whiskyn, och den mest framträdande av dessa är vår överhängande övergång från att använda röd diesel som vår primära bränslekälla, till den mer effektiva och mindre förorenande gasolen. Vi har också nyligen genomfört en vattenkartläggningsstudie och håller på att undersöka var vi kan minska vår vattenförbrukning för områden som inte är direkt involverade i vår slutprodukt.

”Vi vet att det är en lång väg kvar att gå och ett antal möjligheter återstår att kartläggas fullt ut, men vi strävar efter att se till att vi spelar vår roll i en hållbar framtid för destilleriet, Campbeltown och omvärlden. Springbank konsumenter kan vara säkra på att de drams de älskar så mycket, kommer förbli som de alltid varit, men med vår strävan efter att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt i processen. ”

Förändringarna tillkännagavs vid öppnandet av deras nya Washback Bar. Det tillkännagavs också vid evenemanget att man kommer att donera £1000 till var och en av stadens tre skolor för att hjälpa dem att utveckla och expandera på befintliga miljövänliga projekt, genom det lokala marknadsföringsfordonet Explore Campbeltown.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING