Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Livets Goda 25 May, 2018
Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti, i norditalienska Venetien, redo att lansera sina exklusivaste mousserande viner. Baglietti No. 7 är en ekologisk spumante rosé och Baglietti No. 10 är en torr prosecco. Att Cantina Baglietti väljer att världslansera i Sverige beror dels på att vi svenskar är kända för vår trendkänslighet, dels på att vi har en särskild förkärlek till prosecco.

Cantina Baglietti har anor från 1800-talet. Traditionen och hantverket har förts vidare från generation
till generation och drivs idag av far och son. Trots sitt arv är vinerna moderna med en egen utvecklad
jästkultur. Området där druvorna odlas är skyddat av berg men ligger samtidigt nära havet, vilket ger fina förhållanden för vinerna.

Vinhuset är känt för sin kvalitet och namnen till vinerna är inspirerade av två viktiga adresser i Venetien
där avgörande beslut för vinhusets framtid tagits. Ett på nummer 7 och ett på nummer 10.

”Sverige är en medveten och kräsen marknad, i synnerhet när det gäller mousserande viner. Lyckas vi här vet
vi att vinerna har stora möjligheter på andra marknader också”, säger Corinne Gunnarsson på Core Wine.
För att lyckas i Sverige har Cantina Baglietti inte lämnat något åt slumpen. Vinerna har därför fått en
flaskdesign som ska matcha innehållet. Precis som vid vinernas framställning har designen tagits fram i
flera steg. Bakom flaskan står den högt ansedda designern Raimondo Sandri.

Baglietti No.7
Artikelnummer: 76873
Alkoholhalt: 11 %
Pris: 99 kronor
Volym: 750 ml

Baglietti No. 10
Artikelnummer: 74590
Alkoholhalt: 11 %
Pris: 99 kronor
Volym: 750 ml

Leverantör: Core Wine


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet