Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Livets Goda 25 May, 2018
Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti, i norditalienska Venetien, redo att lansera sina exklusivaste mousserande viner. Baglietti No. 7 är en ekologisk spumante rosé och Baglietti No. 10 är en torr prosecco. Att Cantina Baglietti väljer att världslansera i Sverige beror dels på att vi svenskar är kända för vår trendkänslighet, dels på att vi har en särskild förkärlek till prosecco.

Cantina Baglietti har anor från 1800-talet. Traditionen och hantverket har förts vidare från generation
till generation och drivs idag av far och son. Trots sitt arv är vinerna moderna med en egen utvecklad
jästkultur. Området där druvorna odlas är skyddat av berg men ligger samtidigt nära havet, vilket ger fina förhållanden för vinerna.

Vinhuset är känt för sin kvalitet och namnen till vinerna är inspirerade av två viktiga adresser i Venetien
där avgörande beslut för vinhusets framtid tagits. Ett på nummer 7 och ett på nummer 10.

”Sverige är en medveten och kräsen marknad, i synnerhet när det gäller mousserande viner. Lyckas vi här vet
vi att vinerna har stora möjligheter på andra marknader också”, säger Corinne Gunnarsson på Core Wine.
För att lyckas i Sverige har Cantina Baglietti inte lämnat något åt slumpen. Vinerna har därför fått en
flaskdesign som ska matcha innehållet. Precis som vid vinernas framställning har designen tagits fram i
flera steg. Bakom flaskan står den högt ansedda designern Raimondo Sandri.

Baglietti No.7
Artikelnummer: 76873
Alkoholhalt: 11 %
Pris: 99 kronor
Volym: 750 ml

Baglietti No. 10
Artikelnummer: 74590
Alkoholhalt: 11 %
Pris: 99 kronor
Volym: 750 ml

Leverantör: Core Wine


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet