1

Capri-Sun lanserar för första gången en variant helt utan tillsatt socker – Blackcurrant&Apple

I mitten av april kommer Capri-Sun för första gången med en variant helt utan tillsatt socker. Sverige är den första marknaden där produktnyheten Blackcurrant&Apple lanseras. Drycken är en noga utvald smakkombination av svartvinbär och äpple.

Capri-sun

Produkter från Capri-Sun innehåller enbart naturliga ingredienser och sedan lanseringen för drygt 50 år sedan har de innehållit fruktjuice från riktig frukt. De är också fria från konserveringsmedel och konstgjorda smaker samt färgämnen.

– Allt fler konsumenter efterfrågar dryckesalternativ med mindre socker. Vi är därför väldigt glada att lansera Capri-Sun Blackcurrant&Apple till de som inte vill kompromissa med god smak men föredrar alternativ utan tillsatt socker, säger Fatima Nitz, Senior Manager Capri-Sun, på Coca-Cola European Partners i Sverige.

Capri-Sun är den snabbast växande stilldrinken i Sverige. Blackcurrant&Apple är sötad med steviolglykosider som utvinns ur växten stevia. Drycken kommer att säljas i den traditionella Capri-Sun förpackningen om 20 cl och finns tillgänglig i butik från och med vecka 16, 2020.