Hem NyheterNyhet WB Carlsberg lanserar Amber Bay Fresh lime

Carlsberg lanserar Amber Bay Fresh lime

av Christoffer Enquist

Nu lanseras hard seltzern Amber Bay i Sverige, en uppfriskande alkoholhaltig dryck som endast innehåller kolsyrat vatten och alkohol – smaksatt med frukt och utan tillsatt socker eller sötningsmedel. I USA har kategorin hard seltzer skördat stora framgångar de senaste åren och fortsätter att växa.

Amber Bay

Namnet på kategorin hard seltzer beskriver produkten där “hard” betyder alkoholhaltig och “seltzer” kolsyrat vatten. Att drycken har blivit så populär i USA beror till stor del på att den är uppfriskande, fräsch och mindre söt. Med Amber Bay så är Carlsberg Sverige en av de första att introducera kategorin hard seltzer i Sverige.

– Vi är glada att lansera Amber Bay och kategorin hard seltzer på den svenska marknaden. Efterfrågan på sockerfria produkter fortsätter att växa och till skillnad från många amerikanska hard seltzers, som ofta är lite sötade, är Amber Bay helt utan tillsatt socker och sötningsmedel, säger Emelie Eriksson, brand manager på Carlsberg Sverige.

Namnet Amber Bay och dess design är inspirerat av de långa och varma somrarna i Kalifornien. Amber Bay innehåller
kolsyrat vatten, alkohol med smaksättning av naturliga fruktaromer och fruktjuice, utan tillsatt socker och sötningsmedel.

Först ut är smaken Fresh lime som lanserades den 17 februari i Systembolagets beställningssortiment och på utvalda restauranger.

Pris Systembolaget: 21,90 kr per 330 ml sleekburk (4-pack)
Alkoholhalt: 5,0 %.
Artikelnummer: 87508-15
För mer information, gå in på: www.amberbay.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING