Hem Vinvärlden Casteloro Black Edition – fräsch Prosecco i den torra stilen!

Casteloro Black Edition – fräsch Prosecco i den torra stilen!

av Christoffer Enquist

Vänner av Prosecco; om ni ännu inte upptäckt Casteloro är det nu dags för det tredje vinet som precis lanserats i serien visar verkligen varför det är ännu en vardagspärla att räkna med. Dags att stifta bekantskap med Casteloro Extra Dry Black Edition!

Kooperativet Viticoltori Ponte med sina 1,200 odlare och mer än 2,000 hektar vingårdar är en viktig aktör på Prosecco-scenen. Dessutom har man varit med i sjuttio år och kan sitt bubbel. Och det märks inte minst i det senaste släppet från firman – Casteloro Extra Dry Black Edition – ett vin i den torra stilen och med härlig fräschör.

Livets Goda om Casteloro Prosecco Extra Dry
Senaste vinet ut i Casteloro-serien landar i den torrare skolan och gör det riktigt bra. Här demonstreras det tydligt att man inte behöver dölja något bakom ett töcken av sötma för frukten är ren och alert med päron, persika och melon i spetsen samtidigt som den närmast obligatoriska lilla blommigheten finns i bakgrunden. Och så då smaken; pigg, med renheten i centrum och läskande generös frukt som likväl har den torra knorren på slutet. En aptitretande bitterhet kikar även fram och vi kan bara konstatera att denna vardagspärla klär i sin torra skrud och sympatiska prislapp!

Livets Godas intryck: 86 p

Casteloro Extra Dry Black Edition kostar 85 kronor (nr 79342, 750 ml, 11%) och kan beställas till önskad butik i hela landet. Vinet beställer du >>> HÄR

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING