Hem Vinvärlden Casteloro – en vardagspärla som gillas

Casteloro – en vardagspärla som gillas

av Livets Goda

Man behöver inte vara raketforskare för att förstå den popularitet som Prosecco åtnjuter. Viner som inbjuder till en känsla av fest och glädje där alla är inbjudna och inte bara de som hostar upp Champagnernas mer tilltagna, och ofta förståeliga, prislappar. Visst, det flow som Prosecco är inne i just nu innebär också att en hel del oinspirerat finner vägen ut på hyllorna, men vardagspärlorna finns de också.

Kooperativet Viticoltori Ponte med sina 1,200 odlare och mer än 2,000 hektar vingårdar är en viktig aktör på Prosecco-scenen. dessutom har man varit med i sjuttio år och kan sitt bubbel. Och det märks inte minst i ekologiska Casteloro från firman, ett vin som har en charmerande fräschör och som får oss att längta tillbaka till sommarens värme och sol….

Niklas om ekologiska Casteloro Prosecco Extra Dry
Casteloro är en charmig, rakt på sak-Prosecco där de önskade markörerna är på plats. Som den fina päronfruktigheten, apelsinskalen och den vitblommiga nyansen. Dessutom plockar vi upp ett försiktigt mineralinslag som förstärker fräschören. I gommen finns det vidare inget att dölja, något som producenten förtjänstfullt demonstrerar genom att sänka sötman även om det alltid finns en diskret förnimmelse också i de extratorra versionerna, det är stilen liksom. Rena nyanser av gula frukter, stenfrukt och örtighet avlöser varandra och så finns den där lilla avslutande beskan som man gärna vill ha i sin Prosecco. Bubblorna är livliga men aldrig aggressiva och syran uppfriskande. Allt som allt, en vardagspärla som gillas och som dessutom drar åt det torrare hållet vilket ökar användningsområdet.  

Den ekologiska Casteloro kostar 89 kronor (nr 79377, 750 ml, 11,5%) och kan beställas till önskad butik i hela landet. Vinet beställer du >>> HÄR

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING