Centerpartiet på Stockholm Brewing

Livets Goda 18 Feb, 2019
Whisky och Bourbon Differentierad alkoholskatt, Systembolagets monopol och öl som turistnäring. Det var några av alla frågor som berördes när Centerpartiet och Stockholm Brewing bjöd in till lunchmingel i Frihamnen i fredags.

Såväl bryggare som politiker och allmänhet var på plats när bryggeribranschens framtid diskuterades i Stockholm Brewings nyinvigda lokaler i Frihamnen i Stockholm. Utöver panelsamtal och lunch från bryggeriets egna restaurang bjöd Niklas Jakobson, ägare och grundare av Stockholm Brewing, på en rundvandring. Bland deltagarna fanns bland annat Centerpartiets Europaparlamentarikern Fredrick Federley.

- Det är viktigt att se verksamheter som Stockholm Brewing med egna ögon och få höra deras upplevelser. I Sverige har inte sällan storskaligheten värnats vilket stänger ute små näringar från marknaden, sa Fredrick.

Fredrick deltog, tillsammans med bryggare Daniel Norlindh från Brewing Költur och Niklas Jakobson i ett panelsamtal där den lilla företagarens förutsättningar kom att stå i fokus.

- Även om en del har förändrats så finns det fortfarande otroligt mycket krångel kvar som vi företagare måste hantera, sa Niklas. Det måste bli enklare och billigare att vara företagare. Alkoholskatt är exempelvis en fråga för oss bryggare som knappt diskuteras i Sverige.

Daniel Norlindh, vars vän och kollega Peter Lincoln i höstas drabbades av utvisning efter att han inte tagit ut någon lön från bryggeriet var tydlig med att det krävs förändring på arbetsmarknaden för att främja möjligheterna för människor att komma till Sverige för att starta och driva företag.

- Peters utvisning har såklart skadat företaget, vi är ett tvåmansföretag. Vi valde att återinvestera alla våra pengar i företaget och fick det att växa till tre gånger sin ursprungliga storlek. Men det köpte inte Migrationsverket och Peter utvisades.

Avslutningsvis berördes frågan om gårdsförsäljning, vilket lockade stort intresse även bland publiken.

- Gårdsförsäljning handlar om turism, säger Fredrick Federley. Det skapas synergieffekter när de små näringarna samlas och stöttar varandra. Gårdsförsäljning hade kunnat innebära att fler fått upp ögonen för dessa näringar.

Du har väl inte missat Whisky & Bourbons Specialutgåva: Jura & Bushmills

Du som är Premiummedlem laddar ner utgåvan >>> HÄR

Är du ännu inte Premiummedlem? 
Läs mer om Premium, vad som ingår och hur du går tillväga för att skaffa dig Premium >>> HÄR


Aloës nyöppning

Mat och Restaurang Nu börjar man närma sig den efterlängtade dagen då Aloë…
21 Mar, 2019

Hernö Jolie Rouge Dry Gin först ut i ny kreativ serie med tolkningar av Jon Hillgren

Whisky och Bourbon När Hernö Gins grundare och master distiller Jon Hillgren lanserar…
21 Mar, 2019

Rekord i nyheter hos Kafferosteriet Koppar

Övrigt Samtidigt som dagarna blir ljusare och allt fler fåglar hörs…
19 Mar, 2019

Öl med terroir kan bli verklighet när Skåne samarbetar med Småland

Whisky och Bourbon Den lokalproducerade ölen har haft stor framgång i hela landet.…
19 Mar, 2019

Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till…
18 Mar, 2019

Macallan presenterar Classic Cut 2018 Edition

Whisky och Bourbon The Macallan lanserar Classic Cut 2018 Edition – den senaste…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet