Hem Vinvärlden Chaîne des Rôtisseurs – Nu knyter vi ihop säcken…

Chaîne des Rôtisseurs – Nu knyter vi ihop säcken…

av Livets Goda

Chaîne des Rôtisseurs: Slutet på ett år och början på ett nytt är nästan lite som att köra bil. För att komma framåt måste man också titta bakåt annars får man se upp, som någon lite humoristiskt uttryckte det. Men faktum är att det stämmer, ibland behöver man backa och titta tillbaka. Både för att kunna förbättra sig såväl som att minnas allehanda trevligheter som hänt under året. När det gäller Chaîne finns det alltid utrymme till förbättringar och vi tackar för den återkoppling vi får avseende detta. Utan den är det svårt att ibland veta vad som fungerar och vad man kan skruva på lite till.

Chaîne des Rôtisseurs

Chaîne des Rôtisseurs

Om vi går in på avsnittet trevligheter kan vi konstatera att året 2023 blev ett bra sådant. Mängder med aktiviteter över hela landet från norr till söder. Särskild minnesvärt under våren var vårt Renkapitel i Norrbotten med start i Boden, stopp i Harads och avslut i Jokkmokk. Det är något som behöver upplevas. För den som reste ungefär lika långt fast söderut istället ägde vårt stora internationella årsmöte i sedvanlig ordning rum i Frankrike och i år i Nice. Augusti bjöd på årets stora kapitel i Sverige och Örebro med omnejd med våra vänner i Närke Bergslagen som värdar. En helg med ett varierat program och upplevelser med fokus på lokal gastronomi och gästfrihet. Årets final i kocktävlingen Årets Unga Kock gick av stapeln i turkiska Istanbul där vår svenske tävlande Felix Janlöv gjorde mycket bra ifrån sig. Tyvärr blev det en placering precis utanför topp tre. En prestation på topp blev det dock nyligen när Felix tillsammans med förra årets vinnare Melker Jangmalm och kollegor på Restaurang Human i Göteborg stod för en ”vinnarmiddag” med inspiration från deras olika tävlingar. Den var i alla avseenden lysande.

Om vi vänder blicken framåt finns det lika mycket kul att se fram emot kommande år. I april har vi vår svenska uttagning till Årets Unga Kock vars världsfinal 2024 går av stapeln i september i Budapest och Ungern. Vårt internationella årsmöte ligger i maj och i Bordeaux vilket säkerligen bjuder på mycket spännande med ett visst fokus på regionens viner. Nästa års stora kapitel i Sverige arrangeras i Sundsvall som också uppmärksammar stadens jubileum. Till det kommer mängder med spännande och gastronomiska upplevelser över hela landet. Den som känner sig hugad kan stryka ordet ”sysslolös” ur sin ordbok. Vi avslutar med att önska en i alla avseenden välsmakande god jul och ett lika gott nytt år.

Vive la Chaîne!

Carl Wachtmeister
Ordförande Sverige       

 

RELATERAD LÄSNING