Hem Vinvärlden Champagne Bedel RW 1996 – Sista chansen?

Champagne Bedel RW 1996 – Sista chansen?

av Livets Goda

Francoise Bedel är en liten, ekologisk kvalitetsproducent i Crouttes sur Marne. I dag producerar man hela sju cuvéer från de 8,4 hektar vingårdar man äger, men på sikt vill sonen Vincent minska antalet cuvéer till fem. Vinerna är rika, moderna och generösa med blommiga toner från sin pinot meunierdominans och husets prestigecuvée är RW 1996.

Just denna speciella butelj, som vi tidigare uppmärksammat flertalet gånger här på LivetsGoda.se, trodde alla (inklusive importören) var helt slut så sent som förra året, men nu har man lyckas leta fram några få buteljer som med största säkerhet är en av de få som finns kvar bortsett från i privata källare. Det finns några få flaskor kvar på Systembolagsbutiken Nordstan i Göteborg samt Hansa i Malmö och vårt tips är såklart att försöka lägga vantarna på dessa buteljer.

1996 RW CHAMPAGNE / FRANKRIKE / BEDEL & FILS FRANÇOISE BEDEL & FILS / NR. 91311 / 643 KR / 94 LGP
Torr, mogen bouquet med vinteräpplen, choklad, nötter och mineraler. Smaken är djup, rik och fyllig med solmogen frukt, bra koncentration, begynnande mognad, läcker syra och inslag av vinteräpplen, gula stenfrukter, aprikoser, citrusskal, choklad, öl, mineraler och fat. En djup, rik och fyllig champagne med torr, mogen frukt och mustig, mineralrik eftersmak. På topp idag och tio år framöver.
/ Livets Goda Nyhetsbilaga #4

När redaktionen nyligen provade en butelj så kunde vi konstatera att det fortfarande finns vigör och potens i flaskan och frukten nästan är lite sluten fortfarande. En försiktigt dekantering är att föredra, alternativt att låta flaskan stå öppen i någon timme. Det man förlorar i bubblor vinner man tio gånger om i fruktkoncentration.

Övrigt sortiment på Systembolaget från Francoise Bedel finner ni på länken här. 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING