Hem NyheterVinnyhet Champagne Bollinger lanserar en ny cuvée – Bollinger PN

Champagne Bollinger lanserar en ny cuvée – Bollinger PN

av Livets Goda

I juli 2020 tillkännagav Champagne Bollinger att huset lanserar en ny cuvée, något som inte hänt sedan lanseringen av Bollinger Rosé 2008. Snart är det dags för lanseringen av Bollinger PN på den svenska marknaden. Den 24 september lanseras 540 flaskor i det exklusiva sortimentet på Systembolaget. Bollinger PN har utvecklats under många år och är uteslutande gjord på Pinot Noir – Champagne Bollingers signum. Varje år kommer Bollinger släppa en ny tolkning av PN där utvald cru och basårgång kommer att variera men fokus kommer alltid att vara en unik karaktär och ett terroir-drivet uttryck. Den första upplagan av serien är VZ15, som utforskar den unika tolkningen av Pinot Noir från Verzenay med basårgång 2015.

Pinot Noir är pelaren i Bollingers-stil och den dominerande druvan i alla cuvéer. Genom att skapa Bollinger PN introducerar champagnehuset en andra Blanc de Noir i sitt sortiment, tillsammans med deras ultraprestige Vieilles Vignes Françaises. Bollinger PN kommer att visa på druvans mångsidighet då champagnehuset kommer att släppa en ny tolkning varje år där utvald cru och basårgång kommer att variera. De bästa druvorna från de olika Grand cru och Premier cru lägen som Bollinger har att tillgå kommer att väljas ut, alla som var och en bidrar som en unik komponent till den totala smaken som är Champagne Bollinger.

“ This cuvée made entirely from Pinot Noir is ingrained in what has become the very essence, the DNA of our House – an inimitable vision of an iconic grape variety and uncompromising efforts to fulfil the mission we started in 1829 as creators of taste. ” Charles-Armand de Belenet, General Manager of Champagne Bollinger

PN VZ15: elegansen och livligheten av en Pinot Noir från Verzenay
100% Pinot Noir
Främsta ursprung: Verzenay
Övriga byar: Aÿ, Bouzy och Tauxières
Basårgång: 2015
Äldsta reserve-vin: 2009
Bollinger PN VZ15 Magnum, nr 97001-06, 1899 kr, 24 flaskor, webblansering 24 september
Bollinger PN VZ15, nr 97509, 899 kr, 540 flaskor, lanseringsdag 25 september

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING