Hem Nyheter Champagne Drappier, Delamotte & Winefinders speciella Champagnelåda.

Champagne Drappier, Delamotte & Winefinders speciella Champagnelåda.

av Christoffer Enquist

Snart är årtiondets största fest här och vi firar slutet på 2010-talet, och vad passar då bättre än champagne! Hos Winefinder har man nu fullt fokus på champagne där man har bra priser på Drappier, Delamotte och såklart Winefinders egna champagnelåda.

Champagne hos Winefinder

Drappier Carte d´or Brut
DDet här är Drappiers husvin – och en riktigt stabil budgetchampagne. Carte d Or är gjort på nästan enbart blå druvor (75 procent pinot noir, 10 procent pinot meunier) med en skvätt chardonnay. En liten del av vinet lagras i ett år på ekfat för extra komplexitet innan den slutgiltiga blandningen och den andra jäsningen på flaska. Vinet filtreras inte och buteljeras med så liten tillsats av svaveldioxid som det bara är möjligt. Dosage 7 g/l (restsockerhalt efter tillsatsen av vin/sockerlösning när jästfällningen skjutits ut) vilket gör vinet till en Champagne Brut. Vinet är normalt utan årgång men Drappier brukar då och då lansera vällagrad Carte dOr från enskilda årgångar.
Pris: 349 (ord.pris 399 kr)

Delamotte Brut
Från Salons systeregendom – Delamotte – som gör några av Le Mesnils bästa och mest prisvärda viner. Delamotte Brut görs på en blandning av ungefär 55% chardonnay, 35% pinot noir och 10% pinot meunier. Chardonnaydruvorna kommer från egna odlingar medan man köper in pinot noir och pinot meunier. Vinet har lagrats mellan 30-36 månader på jästfällningen och fått en dosage på 7 g/l. Vinet är Delamottes en så kallad non-vintage – det vill säga en blandning av olika årgångar. Det här är en av de bästa non-vintagechampagnerna på marknaden.
Pris: 379 kr (ord.pris 449 kr)

Winefinders Champagnelåda 2019
6 olika producenter – en flaska av varje. Här hittar du Winefinder nya Champagnehus Boizel, unge otroligt spännande Damien Goulard, superfin Blanc de Blancs från UPR Le Mesnil direkt från hjärtat av Côtes des Blancs, Salongrannen Delamotte, välkända prestigeproducenten Billecart-Salmon och slutligen Louis Roederers Blanc de Blancs 2011.
Pris: 2496 kr (ord.pris 2814 kr)

Dessa och många fler finner ni hos Winefinder HÄR >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING