Hem NyheterVinnyhet Champagne Gosset Celebris Brut 2012

Champagne Gosset Celebris Brut 2012

av Livets Goda

Den som gillar Champagne av hög klass kan se fram emot den 8 februari, då lanseras 60 flaskor av Champagne Gosset Celebris Brut årgång 2012 som en webblansering.

Gosset grundades 1584 av Pierre Gosset och är i och med detta det äldsta vinhuset i Champagne. I mer än 4 århundraden har man gjort vin. Man har bevarat stilen och känslan i vinmakandet sedan familjen Gosset började producera vin. Gossets rykte för högkvalitativa viner startar i vingården, de skördar nästan enbart från premier cru och grand cru vingårdar. Till skillnad från de flesta champagne producenter så undviker man malolaktisk jäsning, detta för att behålla fräschören från frukten och renheten i smaken. Gosset använder bara juice från den första och bästa pressningen av druvorna som sker direkt på plats i byarna där druvorna plockas. Sedan fraktas musten i kylda tankar i bil till Gosset. Den gamla antika flaskan är bibehållen för att ytterligare lyfta fram den långa traditionen av kvalitet och för att särskilja sig från andra märken.

Celebris 2012 är en brut med en dosage på 5,5 gram.
Druvor: 70% Chardonnay och 30% Pinot Noir från byarna: Ambonnay, Avenay, Avize, Aÿ, Bouzy, Cuis, Cramant, Grauves, Le Mesniel-sur-Oger, Louvois, Trépail och Villers-Marmery.
Passar som aperitif eller till eleganta rätter med: ostron, löjrom, hummer, piggvar och vaktel. Mousserande vin:

Gosset Celebris Brut 2012
Producent: Champagne Gosset
Ursprung: Frankrike, Champagne
Pris: 1699 kr | Nr 95014| 750 ml | Alk. 12 %

Champagne Gosset bär utmärkelsen EPV, Entreprise du patrimoine Vivant
Tillsammans med märken som Chanel, Hermés, Cognac Frapin med flera så bär Champagne Gosset som ett av endast tre champagnehus ett signum och en kvalité som befäster ett riktigt franskt hantverk, ett hantverk värt att värna om och bevara för framtiden. Utmärkelsen delas ut av franska staten sedan 2006. The Entreprise du Patrimoine Vivant (EPV) label is a mark of recognition of the French State, put in place to reward French firms for the excellence of their traditional and industrial know how. The EPV label: a synonym of French excellence!

RELATERAD LÄSNING