“År 1972 fick han anställning hos Lanson med ansvar för en av deras vingårdar och 1986 övertog han ansvaret som chef för vinkällaren. Av sin personal beskrivs Jean-Paul Gandon som ”passionerad och krävande”, hans motto är att tillämpa ny kunskap med modern teknik utan att påverka den berömda ”Lanson-stilen”. I samband med Lansons 250-årsjubileum tog Lanson, under ledning av Jean-Paul, fram Lanson Extra Age, tre cuveér med en helt unik blend av noggrant utvalda druvor från vingårdar i Grand Cru- och Premier Cru-lägen från några av de allra bästa årgångarna. Efter drygt 41 år på Lanson varav 28 år vid rodret som chefsvinmakare förbereder sig nu Jean Paul Gandon att lämna över ansvaret till Mr Hervé Dantan. Dantan föddes 1965 i närheten av Vitry-le Francois i Marne. Som son till en vinodlare har han alltid fascinerats av vin. Efter att ha gjort praktik i fler olika vinregioner, bl.a. Bordeaux, Bourgogne och Alsace fick han sitt diplom och tillbringade därefter ett år på en vingård i Kalifornien. År 1991, vid en ålder av 25 år blev han utnämnd till chefssommelier för Mailly Grand Cru Champagne, där han stannade i över 22 år. I juli 2013 tackade han ja till att utmaningen att tillsammans med Jean-Paul Gandon leda arbetet i vinkällaren hos Lanson. För dem båda, och för Lanson är detta början på en ny era. Lansons champagner på Systembolaget just nu hittar ni här. Importör är Chris Wine.“
Champagne Lanson introducerar ny chefsvinmakare
1,1K