1

Champagne Nicolas Feuillatte byter importör i Sverige

Champagne Nicolas Feuillatte är väldigt nöjda över att kunna presentera NELEX Beverage AB som sin nya importör i Sverige från och med den 1a Mars 2021. NELEX Beverage AB, är ett snabbväxande företag med lång erfarenhet av att arbeta med internationella varumärken inom vin-och spritbranschen. Att få börja jobba med Frankrikes största Champagnevarumärke som även är rankat som nummer tre i världen är ett fint tillskott till övrigt sortiment som även inkluderar Luigi Righetti och Baglietti.

”Vi är otroligt glada och stolta över att inleda ett partnerskap med Champagne Nicolas Feuillatte, säger Pierre Kambouris, VD på Nelex Beverage. Att få möjligheten att erbjuda en Champagne i toppklass är ett fantastiskt komplement till vårt övriga sortiment. Som ett relativt ungt företag känner vi att vi har både energi, fokus och driv för att utveckla affären för våra partners”

”Att återigen få ta sig an Champagne Nicolas Feuillatte som är den Champagne som både jag och Pierre har varit ansvariga brandmanagers för tidigare gör oss extra stolta, cirkeln är sluten, säger Lenita Nylund, Commercial Director på Nelex Beverage AB”.

” Vi ser fram emot att samarbeta med partners som tänker som oss och som har otroligt bra kunskap och erfarenhet inom vår bransch säger Christophe Juarez, CEO på Champagne Nicolas Feuillatte”

Fakta om Champagne Nicolas Feuillatte
Historien om Champagne Nicolas Feuillatte började 1972 vid etableringen av Centre Vinicole by Henri Macquart. Champagne Nicolas Feuillatte (CV-CNF) grundades 1976 av den entreprenören Nicolas Feuillatte som ärvt mark i Champagne efter sin far. 1986 förvärvade kooperativet Centre Vinicole de la Champagne varumärket Nicolas Feuillatte, där Nicolas själv blev en engagerad frontfigur fram till sin död 2014. Idag är Nicolas Feuillatte Frankrikes mest sålda champagnevarumärke och världens tredje största Champagne i volym.

Nicolas Feuillatte bygger sin succé på ett unikt partnerskap med sina 5,000 odlare som tillsammans bildar ett kooperativ som ser till att säkra inte bara kvalitativ druvförsörjning från hela Champagneregionen utan också en omfattande service till sina medlemmar.