Hem NyheterVinnyhet Champagne Palmers signaturvin Brut Réserve blir “La Réserve”

Champagne Palmers signaturvin Brut Réserve blir “La Réserve”

av Livets Goda

Med sitt nya namn och uppdaterad design på etiketten vill Palmer & Co rikta strålkastarljuset mot den stora andel reservvin i sin cuvée samt det fokus som de lägger på reservvinet. Innehållet i flaskan har inte förändrats utan är precis detsamma som det alltid varit med stor andel chardonnay från grand cru och premier cru vingårdar i Montagne de Reims och lång lagring på jästfällningen. Vinet som utgör reservvinet i La Réserve är den redan färdiga cuvéen av tidigare års La Réserve. På så vis är det i varje flaska en lång kedja av äldre årgångar som följer med in i varje ny cuvée.

Ytterligare en nyhet är att Palmer & Co med sin nya presentation detaljerat beskriver innehållet i flaskan, såväl druvblend, som andelen reservvin, dosagen samt tiden på jästfällning på flaskans baksidesetikett. Denna transparens är ett viktigt steg i att förstå mer om processen att skapa champagne av kvalité och ett sätt för entusiaster att följa champagnen över tid.

Livets Goda om Palmer & Co La Réserve (förut Brut Reserve)
750 ML / NR 7372 / 389 KR / 91
2018 är basvinet i denna buteljering, alltid minst 50% chardonnay, 30-35% pinot noir och resten pinot meunier. 40% reserve vin. Det är en harmonisk champagne i svalt kryddtemperament, lime och apelsin i stilla samspel med mer röda bär som avger en snygg söt slinga. Lika smakfullt som behagligt.

Läs gärna också: Livets Goda Vinet & Maten – Champagne Palmer och recepten HÄR

RELATERAD LÄSNING