Hem Vinvärlden Champagne Sigurd Wongraven – nyhet på champagnehimlen

Champagne Sigurd Wongraven – nyhet på champagnehimlen

av Livets Goda

Champagne Sigurd Wongraven: Den norska Black Metal-sångaren, tillika passionerad vinälskare, Sigurd Wongraven har tidigare imponerat med dryckerna som ges ut under varumärket Wongraven. Nu har man gett sig in på champagnemarknaden med nyheten – Champagne Sigurd Wongraven.

Bakom namnet Wongraven finner vi Sigurd Wongraven, sångare och låtskrivare i norska Black Metal-bandet Satyricon. Men Sigurd är inte bara musiker, han äger även sitt egna vinföretag då vin sedan många år är en stor passion. Kändisviner har kanske inte varit dryckerna som gått i bräschen för kvalitet men Wongraven har bevisat att det alltid finns undantag.

Champagne Sigurd Wongraven Brut, som lanserades 31:a januari, är en torr champagne, gjord uteslutande på pinot noir från byn Les Riceys, i departmentet Aube i Champagne, som är ett av de sydligaste i regionen. Här, på gränsen till Bourgogne, trivs druvan som bäst och historien går tillbaka ända till tiden då romarna slog sig ner och odlade vin här. Vinet har tillbringat 36 månader på sin jästfällning innan degorgering, och dosage är 6 gram per liter.

Champagne Sigurd Wongraven

Livets Goda provar Champagne Sigurd Wongraven Brut

Bra moussedriv och pigg snärt inledningsvis. Frisk syra fäster i en lime- och äppelnotad fruktighet, med instick av ananas och vit persika. En viss mognad kan skönjas med nöt och brioche. Bra mineraler ger ett fint spel i tanninerna. En frisk och pigg champagne som inte skäms för sig.

87p

Champagne Sigurd Wongraven Brut har artikelnummer 55385 och en flaska (750 ml, 12,5%) kostar 401 kronor.

Till vinet på Systembolaget HÄR >>>

RELATERAD LÄSNING