Hem NyheterVinnyhet Champagnernas stjärna i 300 år

Champagnernas stjärna i 300 år

av Livets Goda

Champagnehuset Moët & Chandon har en nästan 300 år lång historia av champagnetillverkning vilket gör huset till ett av de äldsta i världen. Under åren har champagnen, och då främst Brut Impérial, kommit att bli den dryck som eliten i Hollywood, idrottsstjärnor och ikoniska ledare valt för att fira framgång. För Moët & Chandon är ”savoir-vivre” tradition och ”savoir-fête” en specialitet.

Benoît Gouez, Moët Chandon Cellar Master ©Giampaolo Sgura

Moët & Chandon Brut Impérial, skapat 1869, är champagnehusets klart lysande stjärna och ett vin som förkroppsligar husets tre grundläggande karaktärsdrag – ljus fruktighet, förförisk palett och elegant mognad. Vinet återskapas årligen för att smaka exakt likadant som tidigare, vilket uppskattas av erkända champagneälskare världen över. Det är ingen slump att historiska ikoner som Napoleon Bonaparte, Ludvig XV och Madame de Pompadour delar sin kärlek till Moët & Chandon Brut Impérial med senare världsstjärnor som Roger Federer, Frank Sinatra och Paul Newman.

Moët & Chandon Brut Impérials världsomspännande popularitet kan tillägnas århundraden av hantverkskunnande och varje flaska är fylld av grundaren Claude Moëts banbrytande anda och orubbliga tro på sin produkt. Denna produkt har Claudes efterträdare varsamt utvecklat för att passa in i sin tid och samtidigt bibehålla den unika karaktären som utmärker Moët & Chandon.

Champagnehuset Moët & Chandon, beläget i Epernay, har växt stadigt och kan idag stoltsera med de största och mest mångfaldiga vinodlingarna i Champagne. När druvorna skördas från de vidsträckta odlingarna, som certifierades hållbara 2014, hamnar de till slut hos källarmästaren Benoît Gouez som tillsammans med sitt team blandar vinerna. För Moët & Chandon Brut Impérial krävs total enighet bland vinmakarna innan blandningen bestäms. Blandningsprocessen kan ta flera veckor och involvera närmare 800 viner.

Moët & Chandon har alltid varit en av de största aktörerna på marknaden vilket satt dem i en utsatt position då störst inte alltid tolkas som glamorös och bäst. Champagnehuset har dock alltid låtit produkterna tala sitt tydliga språk och med Moët & Chandon Brut Impérial som sin ledstjärna har huset en stark och fast position. På senare tid har Moët & Chandon Brut Impérial rankats i topp av bl.a. Forbes, Wine Spectator, Wine Enthusiast och UK Financial Times.

Moët Impérial är husets ikoniska champagne som skapades 1869 och förkroppsligar den unika Moët & Chandon-stilen.

Moët & Chandon Brut Impérial finnas att köpa på Systembolaget
Artikelnummer: 751801
Pris: 439 SEK
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 12%

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING